Täytetty naudanpaahtopaistirulla
6
Henkeä

Täytetty naudanpaahtopaistirulla

Raaka-aineet

1 Atria n1,0kg Takuumurea Naturell Naudan Paahtopaisti

100 g voita

3/4 dl korppujauhoja

200 g kokonaisia manteleita

12 kpl kuivattua aprikoosia

1 ruukku lehtipersiljaa

3/4 ruukku timjamia

3 solovalkosipulia

1 rkl chilihiutaleita

suolaa ja mustapippuria

paistinarua (löytyy marketeista leivinpaperien kanssa samalta hyllyltä

voita paistamiseen

Paahdetut valkosipuliset ruusukaalit:

350 g ruusukaalia

1 solovalkosipuli

25 g voita

suolaa ja mustapippuria

Karpalo-punaviinikastike:

3 dl punaviiniä

3 dl lihalientä

2 rkl balsamiviinietikkaa

1 rkl fariinisokeria

6 mustapippuria

4 oksaa tuoretta timjamia

rosmariinia

1 sipuli hienonnettuna

1 porkkana pilkottuna

2 rkl vehnäjauhoja

25 g voita kuutioina

1/2 dl kuivattuja karpaloita

suolaa ja pippuria

Inkiväärinen bataattilaatikko:

1 Atria Bravuuri 550g Paistovalmis Bataattilaatikko

25 g voita

1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna

1 tl kanelia

2 rkl korppujauhoja

Rakuunainen porkkalaatikko:

1 Atria Bravuuri 550g Paistovalmis Porkkanalaatikko

25 g voita

1 tl kuivattua rakuunaa

2 rkl korppujauhoja

Uunissa paahdetut perunat:

1 kg keltaista yleisperunaa

suola, voita ja ruokaöljyä

Näin se hoituu

Aloita leikkaamalla paahtopaisti kokonaan auki. Tarkoitus on avata liha pitkäksi kaistaleeksi. Kuvittele, että paahtopaisti on kirja. Leikkaa ensin 1/3 paksuudesta auki kuten kirja eli älä leikkaa loppuun asti auki vaan jätä kirjan sidoskohta n 2cm. Paahtopaisti näyttää kirjalta tässä vaiheessa. Yksi ohut sivu päälle, taitekohta ja paksumpi osa alla. Leikkaa kirjan sidoskohdasta puoleen väliin alas päin. Sen jälkeen leikkaa sidoskohdasta toiseen suuntaan jättäen lopussa taas n. 1-2 cm. Tässä kohtaa paahtopaistin pitäisi olla kokonaan auki n. suorakaiteenmuotoiseksi avattu. Ripottele lihan pinnalle suolaa ja mustaapippuria.

Valmista täyte. Hienonna mantelit krouvisti veitsellä ja pienennä aprikoosit. Yhdistä kaikki aineet keskenään tasaiseksi massaksi. Levitä täyte tasaisesti paahtopaistille jättäen n. 1 cm reunoista tyhjäksi. Rullaa paahtopaisti lyhyestä sivusta alkaen mahdollisimman tiukaksi rullaksi. Sido paistinarulla kiinni. Kiedo folio tiiviisti rullan ympärille. Aseta liha jääkaappiin. Lihan kannattaa antaa asettua 24-48 tuntia kylmässä.
Kun olet valmis kypsentämään lihan, ota se tuntia aikaisemmin huoneenlämpöön. Kuumenna voita pannulla ja paista lihan pinnat kiinni. Aseta paistomittari lihan keskiosaan ja laita liha uuniin 150 asteeseen. Kun mittari näyttää 60-65 astetta ota liha pois ja anna sen levätä ainakin 15 minuuttia ennen leikkaamista. Leikkaa paistinarut pois kun liha on levännyt ja leikkaa liha viipaleiksi. Tarjoa kuumana.

Paahdetut valkosipuliset ruusukaalit:
Ota ruusukaaleista ulommat lehdet pois ja leikkaa ruusukaalit puoliksi tai neljään osaan. Leikkaa valkosipuli ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna voi pannulla ja lisää ruusukaalit ja valkosipuli. Kypsennä keskilämmöllä kunnes ruusukaalit ovat saaneet paahtunutta väriä pintaan ja ovat pehmenneet hieman. Mausta suolalla ja mustallapippurilla

Karpalo-punaviinikastike:
Kuullota sipulit kevyesti voissa kattilassa. Lisää kattilaan viini, lihaliemi, balsamico, sokeri, porkkana ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen n. 30 min.Siivilöi kastike. Kaada kastike takaisin kattilaan ja tarkista maku. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan ja lisää kuivatut karpalot. Tee vehnäjauhoista suuruste joko veteen tai viiniin. Lisää suuruste hiljalleen kastikkeeseen ja keittele vielä n. 5 min. Lisää lopussa kuutioitu voi ja sekoita hyvin.

Inkiväärinen bataattilaatikko:
Voitele uunivuoka. Kaada pussin sisältö kulhoon ja sekoita siihen raastettu inkivääri ja kaneli. Kaada pussin sisältö vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhot ja laita voi nokareet päälle. Paista ohjeiden mukaisesti 150 asteisessa uunissa 30 astetta. Itse nostin lopuksi hieman lämpötilaa (200 asteeseen) jotta sain rapean ja kullanruskean pinnan.

Rakuunainen porkkanalaatikko:
Voitele uunivuoka. Kaada pussin sisältö kulhoon ja sekoita siihen kuivattu rakuuna. Kaada pussin sisältö vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhot ja laita voi nokareet päälle. Paista ohjeiden mukaisesti 150 asteisessa uunissa 30 minuuttia. Itse nostin lopuksi hieman lämpötilaa (200 asteeseen) jotta sain rapean ja kullanruskean pinnan.

Uunissa paahdetut perunat:
Leikkaa perunat pitkittäissuunnassa halki. Leikkaa veitsellä kevyesti ristikkäisviiltoja perunan pintaan. Asettele perunat uunivuokaan halkaisupinta ylöspäin ja ripottele reilusti suolaa päälle. Perunaa saa maustaa reilusti. Kaada pohjalle hieman ruokaöljyä. Asettele pieniä voinpalasia perunoiden päälle. Laita vuoka n. 180 asteiseen uuniin tunniksi, puolivälissä voit pyöräyttää perunat ympäri vuoassa. Lopussa nosta lämpötila 225 asteeseen n. 5-10 minuutiksi jotta saat kauniin paahtuneen pinnan päälle. Tarjoile kuumina.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki