Routapaisti naudan paahto- tai sisäpaistista
4
Henkeä
999 min

Routapaisti naudan paahto- tai sisäpaistista

Raaka-aineet

1 kpl Atria n1,0kg Takuumurea Naturell Naudan Paahtopaisti

Mausteliemi

1 ltr vettä

2 rkl vasikkafondia

0,5 rkl karkeaa suolaa

1 rkl balsamicoa

1 rkl fariinisokeria

1 rkl kokonaisia mustapippureita

1 tl rouhittuja katajanmarjoja

1 kpl tähtianis

2 kpl appelsiinin kuori

2 kpl laakerinlehteä

1 kpl rosmariinin oksa

2 kpl sipulia

5 kpl valkosipulinkynttä

1 plo stout-olutta

Näin se hoituu

Pakasta paistia vähintään yön yli, kunnes se on kokonaan jäässä.
Aseta jäinen paisti uunivuoassa 80-100-asteiseen uuniin. Kun paisti on muutaman tunnin kuluttua sulanut keskeltä, työnnä paistiin sisälämpömittari. Jatka paistamista kunnes haluttu sisälämpötila on saavutettu. Reilusti punainen medium löytyy 53-56 asteen kieppeiltä, kypsä puolestaan yli 65 asteesta.
Kiehauta kaikki mausteliemen ainekset keskenään, ja anna jäähtyä. Kun paisti on valmis, ota se uunista ja upota mausteliemeen. Laita liemen päälle leivinpaperi ja sitten kansi. Leivinpaperi pitää kosteuden paistin pinnassa. Anna paistin maustua liemessä vähintään vuorokausi. Leikkaa paistista ohuita siivuja ja tarjoile kuuman kastikkeen ja perunoiden sekä juuresten tai sienien kanssa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki