Riimihärkäcarpaccio
4
Henkeä
30 min

Riimihärkäcarpaccio

Raaka-aineet

500 g Atria n1,1kg Takuumurea Naturell Naudan Sisäfilee vakuumi

2 rkl rypsiöljyä

4 rkl suolaa (gourmet)

1 rkl sokeria

30 g timjamia

30 g lehtipersiljaa

2 tl mustapippuria

1 tl valkopippuria

Näin se hoituu

Puhdista filee kalvottomaksi. Hienonna yrtit. Sekoita öljy, mausteet ja yrtit keskenään. Hiero seos lihan pintaan. Kääri filee tiukasti kelmuun ja laita liha jääkaappiin marinoitumaan vuorokaudeksi. Voit käännellä liha pari kertaa marinoitumisen aikana, jotta maut imeytyvät tasaisesti. Otettuasi lihan marinoitumasta, pyyhi fileen pinnasta irtomausteet pois. Rullaa liha tiukaksi tangoksi tuorekelmun sisään ja pakasta. Leikkaa liha jäisenä ohuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet lautaselle vieri viereen, jonka jälkeen voitele ohuesti lihojen pinta öljyllä.

Jos lihoja leikatessasi paloista on tullut liian paksuja, ota pala kelmua ja painele lihat sen avulla tasaisiksi viipaleiksi. Halutessasi voit rouhia merisuolaa ja pippuria pihvien päälle.

Reseptit ja vinkit

Olemme päivittäneet verkko- ja mobiilipalveluidemme tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen ("GDPR") vaatimuksia. Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme verkko- ja mobiilipalveluidemme käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta. Lue lisää.

Ok