Rib eye steakit, punaviinikastiketta, vesikrassisalaattia ja paahdettua maa-artisokkaa
4
Henkeä
60 min

Rib eye steakit, punaviinikastiketta, vesikrassisalaattia ja paahdettua maa-artisokkaa

Raaka-aineet

Rib eye steakit:

1 pkt Atria n600g TM Naudan Rib Eye Steak

suolaa

mustapippuria myllystä

voita

oliiviöljyä

Paahdetut maa-artisokat:

500 g maa-artisokkaa

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria myllystä

Vesikrassisalaatti:

1 rkl oliiviöljyä

0,5 rkl dijon-sinappia

0,5 rkl valkoviinietikkaa

suolaa

mustapippuria myllystä

300 g vesikrassia

1 pala kurkku

Punaviinikastike:

1 kpl sipuli

1 kpl valkosipulinkynsi

mustapippuria myllystä

2 rkl balsamiviinietikkaa

2 dl punaviiniä

2 dl lihalientä

suolaa

voita

Näin se hoituu

Nosta Rib Eye Steakit huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen paistamista.

Pese ja puolita maa-artisokat. Valuta niiden päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, kunnes maa-artisokat alkavat olla kauniin ruskeita ja läpi kypsiä.

Sekoita oliiviöljystä, dijon-sinapista ja valkoviinietikasta salaatinkastike ja mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa kurkusta ohuita siivuja ja sekoita ne ja vesikrassi salaatinkastikkeen joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Mausta rib eye steakit suolalla ja pippurilla. Paista pihveihin kuumassa pannussa (mielellään valurautaisessa) voi-öljyseoksessa kauniit paistopinnat. Siirrä pihvi uunivuokaan, työnnä toiseen pihveistä mittari ja siirrä pihvit 120-asteiseen uuniin. Älä puhdista pannua.

Hienonna kastikkeeseen tulevat sipuli ja valkosipuli. Ruskista sipulia pihvien paistoon käyttämälläsi pannulla. Lisää valkosipuli, mausta mustapippurilla ja paista vielä hetki. Lisää sitten balsamico ja keitä siirapiksi. Lisää sen jälkeen vielä punaviini ja keitä kasaan niin, että nestettä on jäljellä 2/3. Lisää sitten lihaliemi ja keitä taas niin, että nestettä jää 2/3 määrästä, eli noin 1½ desilitraa. Mausta suolalla ja vispaa sekaan nokare voita.

Nosta pihvit uunista löysään foliokääreeseen vetäytymään vähintään 5 minuutiksi. Kaada kääröön myös vuoan pohjalle kertynyt neste.

Voit sekoittaa pihveistä vetäytymisen aikana irronneen lihaliemen punaviinikastikkeen joukkoon. Tarjoile pihvit maa-artisokkien ja raikkaan salaatin kera.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki