Punaviinipaistia ja palsternakkaa kolmella tapaa
4
Henkeä
90 min

Punaviinipaistia ja palsternakkaa kolmella tapaa

Raaka-aineet

1 kpl Atria Naudan Punaviinipaisti n850g

2 rkl öljyä

4 kpl palsternakkaa

0,5 tl suolaa

1 rkl hunajaa

6 kpl isoa perunaa

2 rkl voita

2 dl smetanaa

Palsternakka-punaviinikastike:

2 kpl palsternakkaa

2 kpl salottisipulia

2 kpl valkosipulinkynttä

4 rkl voita

0,5 rkl balsamiviinietikkaa

3 kpl timjamin oksaa

5 dl punaviiniä

5 dl hyvää lihalientä

0,5 tl suolaa

Näin se hoituu

Murea naudan punaviinipaisti on juhlava tarjottava vaikkapa viikonlopun illallispöydässä. Ihanan maukas palsternakka loistaa tähtenä niin kaikissa paistin lisäkkeissä: palsternakka-punaviinikastikkeessa, palsternakka-perunamuusissa sekä paahdettuina palsternakkalohkoina.

Tämä resepti on suunniteltu Satokausikalenterin koekeittiöllä, osana Atrian ja Satokausikalenterin yhteistä Sadonkorjuu-kampanjaa.

Ota paisti huoneenlämpöön 1-2 tuntia ennen paistamista. Ruskista paisti pannulla ruokalusikallisessa öljyä ja kypsennä uunissa 150 asteessa noin 60 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 70 astetta. Kääri paisti folioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia. Viipaloi ohuiksi viipaleiksi ennen tarjoilua.

Kuori palsternakat. Leikkaa kaksi palsternakkaa kuutioiksi ja kaksi pitkittäin lohkoiksi. Hiero palsternakkoihin 1 rkl öljyä ja mausta suolalla. Lorauta palsternakkalohkoille lisäksi hieman hunajaa. Paahda 225 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes lohkot ovat napakan kypsiä.

Kuori ja paloittele perunat. Laita ne kattilaan ja peitä vedellä. Keitä kypsiksi. Valuta vesi pois ja sekoita joukkoon kuumat palsternakkakuutiot (lohkot tarjoillaan erikseen). Soseuta juurekset ja lisää joukkoon voi ja smetana. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Valmista palsternakka-punaviinikastike perunoiden kiehuessa ja palsternakkojen paahtuessa uunissa. Pese kastikkeen palsternakat ja leikkaa kuutioiksi. Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Sulata 2 rkl voita kattilassa ja kuullota palsternakkoja, sipuleita ja valkosipulia miedolla lämmöllä noin kymmenen minuutin ajan.

Lisää kattilaan balsamiviinietikka ja anna kiehahtaa. Lisää timjaminoksat sekä punaviini, kuumenna kiehuvaksi. Anna poreilla, kunnes viinistä on noin puolet jäljellä.

Siivilöi kastike ja palauta kattilaan. Lisää joukkoon lihaliemi ja keitä, kunnes jäljellä on noin kaksi desilitraa.

Vispaa kastikkeen joukkoon 2 rkl voita ja mausta suolalla. Tarjoile punaviinipaistin ja palsternakka-perunamuussin kanssa.

Tarjoile ohueksi viipaloitu punaviinipaisti palsternakka-perunamuusin, paahdettujen palsternakkalohkojen ja palsternakka-punaviinikastikkeen kanssa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki