Punaviinimarinoitu naudan paisti
8
Henkeä
60 min

Punaviinimarinoitu naudan paisti

Raaka-aineet

1 pkt Atria n1,0kg Takuumurea Naturell Naudan Sisäpaisti

MARINADI

5 dl punaviiniä

1/2 dl rypsiöljyä

1/2 tl suolaa

1/2 tl mustapippurirouhetta

1 kpl keltasipulia

1 rkl hunajaa

1 tl rosmariinia

1 rkl katajanmarjoja

2 rkl rypsiöljyä paistamiseen

KASTIKE

2 dl marinadia

2 rkl vasikanfondia

50 g voita

2 rkl ruokakermaa

Näin se hoituu

Hienonna sipuli ja sekoita marinadin ainekset keskenään, laita liha siihen maustumaan. Säilytä marinadia kylmässä ja kääntelee lihaa siinä usein noin vuorokauden ajan.

Ota liha lämpenemään hyvissä ajoin ennen kypsennystä (n. 2 tuntia) ja kuivaa pintaa vähän talouspaperilla. Ruskista paisti pannulla öljyssä kauttaaltaan niin, että pinta saa ruskean värin. Laita paisti vuokaan ja kypsennä 175 asteisessa uunissa. Työnnä lihan paksuimpaan kohtaa lihalämpömittari ja kypsennä, kunnes sisälämpötila osoittaa 60 astetta. Ota liha uunista ja mausta vielä hienonnetulla rosmariinilla ja muutamalla murskatulla katajanmarjalla.

Keitä lihan kypsyessä syntynyttä marinadilientä niin, että sitä on jäljellä enää kaksi desilitraa. Sekoita joukkoon fondi ja vatkaa siihen välillä voita nokare kerrallaan. Lisää lopuksi kerma. Tarjoa liha kastikkeen ja valkosipuliperunoiden kera.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit