Punastunut Joulubroileri ja lämmin bataattisalaatti
4
Henkeä
150 min

Punastunut Joulubroileri ja lämmin bataattisalaatti

Raaka-aineet

1 kpl Atria Perhetilan n1,7kg Joulubroileri

4 dl karpaloita

0,5 dl hunajaa

1 rkl sinappia

1 kpl appelsiinin kuori raasteena

1-2 kpl mandariinia

muutama neilikka

rosmariinia

suolaa

Lämmin bataattisalaatti:

1-2 kpl bataattia

öljyä

suolaa

mustapippuria

pinaattia

100 g fetaa

1 dl kuivattuja karpaloita

(auringonkukansiemeniä)

Mandariinivinegretti:

0,5 dl mandariineista puristettua mehua

0,5 dl oliiviöljyä

timjamia tai rosmariinia

suolaa

mustapippuria

Näin se hoituu

Reseptin on Atrialle kehittänyt Maistuu Makialle -bloggaaja.

Ota broileri huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen kypsentämistä. Lämmitä uuni 180-asteiseksi.
Ota broileri pois pakkauksesta, aseta se uunivuokaan ja kuivaa sitä hieman. Soseuta karpalot, mutta jätä hieman sattumia. Sekoita karpalososeen joukkoon hunaja, sinappi ja appelsiinin kuoriraaste. Aseta pari mandariinin puolikkaat, neilikat ja pari oksaa rosmariinia broilerin vatsaonteloon ja valelle broilerin pinta sitten karpalokastikkeella. Ripottele pinnalle vielä hieman suolaa. Paista broileria noin 1,5 tuntia tai kunnes broileri on läpikypsä (sisälämpötila vähintään 76 astetta). Peitä vuoka paiston aikana tarvittaessa foliolla, jos broilerin pinta uhkaa tummua liikaa.

Kuori ja pilko bataatit kuutioiksi. Laita kuutiot uunivuokaan, öljyä ne ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä bataatteja 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes bataatit ovat kypsiä. Valmista kastike bataattien kypsyessä sekoittamalla kaikki sen ainekset yhteen.

Levitä pinaattia tarjoilukulhon pohjalle, ja nostele hieman jäähtyneet bataattikuutiot niiden päälle. Murustele salaatin joukkoon fetaa ja koristele kuivatuilla karpaloilla. Pirskota päälle kastike. Lisää halutessasi päälle vielä siemeniä.

Reseptit ja vinkit

Vinkki