
Pulled Pork -pannupizza
Raaka-aineet
Pohja
8 dl vehnäjauhoja
7 g kuivahiivaa
3 dl vettä
1 rkl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
Täytteeksi
1 dl tomaattikastiketta (esim. valmista tomaattipastakastiketta tai paseerattua tomaattia suolalla, mustapippurilla, basilikalla ja ripauksella sokeria maustettuna)
100 g mozzarella-juustoraastetta
2 pss Atria 250g Pulled Pork Ylikypsä Revitty Porsaanliha
1 dl bbq-kastiketta
1 rkl tuoretta timjamia silputtuna
Lisäksi
oliiviöljyä voiteluun
Näin se hoituu
Sekoita kulhossa keskenään jauhot, hiiva ja lämmitetty vesi. Kun kaikki on sekaisin ja möykyt poissa, lisää suola ja sitten öljy. Taikina on varsin kosteaa. Sen kuuluukin olla.
Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja vaivaa sitä helläkätisesti. Jaa puoliksi. Ota taikinasta kiinni ulkokulmista, nosta hiukan ilmaan, käännä 90 astetta ja laske takaisin alas. Toista tämä muutaman kerran, älä vaivaa. Nosta ja käännä, nosta ja käännä. Taikinan tahmaisuus vähenee jokaisen kääntämisen jälkeen.
Öljyä kulho kevyesti ja aseta taikina lepäämään siihen 15 minuutiksi. Toista nosto- ja kääntökierros vielä kaksi kertaa. Taikinan pitäisi lopussa olla kimmoisaa, ei tahmeaa.
Laita taikina takaisin kulhoon, peitä tiukasti tuorekelmulla, laita jääkaappiin ja anna kohota yhden vuorokauden ajan.
Ennen kuin alat valmistaa pizzaa, anna taikinan lämmetä huoneenlämpöiseksi.
Lämmitä grilli tai uuni 220 asteeseen.
Reseptistä saat neljä pannupizzaa, jaa siis taikina tässä kohtaa neljään osaa. Aseta taikinapalat kevyesti voidelluille folioalustoillle tai pizzapannuille ja painele sormenpäillä muotoonsa. Laita päälle tomaattikastiketta, juustoa ja lopuksi pulled porkia isoina paloina. Voitele reunat oliiviöljyllä ja paista noin 15 minuutin ajan. Lisää pinnalle BBQ-kastiketta ja tuoretta timjamia ennen tarjoilua.