Pulled Pork -pannupizza
4
Henkeä
999 min

Pulled Pork -pannupizza

Raaka-aineet

Pohja

8 dl vehnäjauhoja

7 g kuivahiivaa

3 dl vettä

1 rkl suolaa

2 rkl oliiviöljyä

Täytteeksi

1 dl tomaattikastiketta (esim. valmista tomaattipastakastiketta tai paseerattua tomaattia suolalla, mustapippurilla, basilikalla ja ripauksella sokeria maustettuna)

100 g mozzarella-juustoraastetta

2 pss Atria 250g Pulled Pork Ylikypsä Revitty Porsaanliha

1 dl bbq-kastiketta

1 rkl tuoretta timjamia silputtuna

Lisäksi

oliiviöljyä voiteluun

Näin se hoituu

Hyvä paksu pizza on tietysti lämpimänä herkullinen ruoka, mutta se sopii syötäväksi myös kylmänä esimerkiksi alkupalana. Paksumpi pizza vaatii aina hieman miedomman kypsennyslämpötilan. Grillissä kannattaa käyttää ns. epäsuoraa kypsennystapaa, jolloin kuumin lämpö ei tule suoraan alta vaan vierestä ja tasaantuu kuvun alla. Tämä pizza on helppo valmistaa, kunhan vain olet tehnyt taikinan jääkaappiin valmiiksi edellisenä päivänä.


Sekoita kulhossa keskenään jauhot, hiiva ja lämmitetty vesi. Kun kaikki on sekaisin ja möykyt poissa, lisää suola ja sitten öljy. Taikina on varsin kosteaa. Sen kuuluukin olla.
Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja vaivaa sitä helläkätisesti. Jaa puoliksi. Ota taikinasta kiinni ulkokulmista, nosta hiukan ilmaan, käännä 90 astetta ja laske takaisin alas. Toista tämä muutaman kerran, älä vaivaa. Nosta ja käännä, nosta ja käännä. Taikinan tahmaisuus vähenee jokaisen kääntämisen jälkeen.

Öljyä kulho kevyesti ja aseta taikina lepäämään siihen 15 minuutiksi. Toista nosto- ja kääntökierros vielä kaksi kertaa. Taikinan pitäisi lopussa olla kimmoisaa, ei tahmeaa.
Laita taikina takaisin kulhoon, peitä tiukasti tuorekelmulla, laita jääkaappiin ja anna kohota yhden vuorokauden ajan.

Ennen kuin alat valmistaa pizzaa, anna taikinan lämmetä huoneenlämpöiseksi.

Lämmitä grilli tai uuni 220 asteeseen.

Reseptistä saat neljä pannupizzaa, jaa siis taikina tässä kohtaa neljään osaa. Aseta taikinapalat kevyesti voidelluille folioalustoillle tai pizzapannuille ja painele sormenpäillä muotoonsa. Laita päälle tomaattikastiketta, juustoa ja lopuksi pulled porkia isoina paloina. Voitele reunat oliiviöljyllä ja paista noin 15 minuutin ajan. Lisää pinnalle BBQ-kastiketta ja tuoretta timjamia ennen tarjoilua.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit