Puiston Tilan mureaa BBQ-possua viljaporsaan ulkofileestä
4
Henkeä
240 min

Puiston Tilan mureaa BBQ-possua viljaporsaan ulkofileestä

Raaka-aineet

1 kg Atria n1,5kg Naturell Viljaporsaan Ulkofilee

1/2 dl oliiviöljyä

suolaa myllystä

2 dl savuomena bbq-kastiketta

2 tl kuivattua rosmariinia

2 tl valkosipulijauhetta

2 tl kuivattua timjamia

2 kpl sipulia

1 ltr lihalientä

500 g uusia perunoita

50 g voita

2 rkl sitruunan mehua

1/2 dl yrttejä hienonnettuna

suolaa ja mustapippuria myllystä

Näin se hoituu

Öljyä uuninkestävä vuoka oliiviöljyllä. Viipaloi Viljaporsaan ulkofilee noin 1.5cm paksuisiksi viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla. Sekoita kuivatut mausteet ja ripottele lihan pinnalle, tähän voit käyttää myös valmista mausteseosta.
Lado viipaleet vuokaan kerroksittain ja pirskottele joka kerrokseen bbq-kastiketta. Kuori ja lohko sipulit ja levitä lihan päälle. Peitä liha lihaliemellä. Hauduta esilämmitetyssä uunissa, kannen alla, 130 asteessa 4 tuntia, kunnes liha on mureaa. Keitä uudet perunat suolavedessä kypsiksi ja valuta, anna höyrytä hetki jotta kaikki ylimääräinen neste haihtuu. Hienonna haluamasi yrtit ja sulata voi. Leikkaa pavuista kuivat ja puumaiset päät pois, kiehauta 4 minuuttia suolavedessä ja valuta. Painele perunat rikki haarukalla, sekoita joukkoon voi ja yrtit, mausta. Kokoa annos.
Voit käyttää vuoan pohjalla myös makuöljyjä, esimerkiksi chilin tai valkosipulin makuista oliiviöljyä.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki