Porsaan kassler liemessä
4
Henkeä
200 min

Porsaan kassler liemessä

Raaka-aineet

3 kpl Atria n800g Naturell Viljaporsaan Uuniliha

tai

1 kpl Atria n2,3kg Sian Niska vakuumi

2 rkl suolaa

2 ltr lihalientä

tai

1,5 litraa vettä ja 0,5 litraa valkoviiniä

3 kpl laakerinlehteä

10 kpl kokonaista maustepippuria

6 kpl tomjamin oksaa

3 kpl rosmariinin oksaa

4 kpl valkosipulinkynttä murskattuna

Näin se hoituu

Tämän reseptin myötä saat maukkaan ja murean lihan sekä loistavan makuisen liemen. Käytä liemi vaikka kastikkeeseen.


Jos käytät niskaa, leikkaa se halki keskeltä. Hiero suolaa ja mustapippuria lihojen pintaan ja aseta ne uuninkestävään astiaan. Kiehauta nesteet ja mausteet kattilassa. Kaada kuumaa lientä lihan päälle sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Peitä astia tiiviisti kannella tai foliolla. Kypsennä uunissa tai grillissä noin 180 asteessa tunnin ajan, laske sitten lämpötila noin 160 asteeseen ja jatka hauduttamista vielä pari tuntia tai kunnes liha on tarpeeksi ylikypsää makuusi.

Tästä lihasta saat kolme erilaista herkkua kolmelle päivälle:
1. päivä: Lämmintä herkkua suoraan uunista esimerkiksi grillattujen perunoiden ja liemestä valmistetun kastikkeen kanssa.
2. päivä: Ruokaisa lounassalaatti öljyssä rapeapintaiseksi paistetuista possunkuutioista.
3. päivä: Pulled pork -tyylisesti revittyä lihaa paahdetun leivän päällä sinappimajoneesin kera tarjottuna.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit