Porkkanalaatikko
12
Henkeä
100 min

Porkkanalaatikko

Raaka-aineet

1 kg porkkanoita

6 dl vettä

1,5 dl puuroriisiä

4 dl ruokakermaa

2 dl kananmunia

1/2 dl siirappia

1 tl suolaa

1/4 tl valkopippurijauhetta

voita

korppujauhoja

Näin se hoituu

Kuori, paloittele ja keitä porkkanat kypsiksi. Kaada porkkanoiden keitinvesi talteen ja soseuta valutetut porkkanat.

Kuumenna porkkanoiden keitinvesi kattilassa ja lisää riisit. Anna kiehua hetki, niin että neste imeytyy riisiin. Lisää tämän jälkeen ruokakerma ja keittele puuro kypsäksi sekoitellen.

Sekoita keskenään porkkanasose, riisipuuro, kananmunat, siirappi ja mausteet. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Kaada seos voideltuihin uunivuokiin. Ripottele laatikon pinnalle korppujauhoja ja asettele korppujauhojen päälle voinokareita. Paista 170-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit