Porkkanalaatikko ja iisi kinkku à la Mutsis on
4
Henkeä
180 min

Porkkanalaatikko ja iisi kinkku à la Mutsis on

Raaka-aineet

Porkkanalaatikko:

1 kg porkkanaa

1 dl kermaa

0,5 dl gluteenitonta jauhoseosta

0,5 dl siirappia

1 kpl kananmuna

75 g voisulaa

2 tl suolaa

1 tl valkopippuria

Sinappi:

1 dl sinappijauhetta

1 dl sokeria

1 tl perunajauhoja

1 dl kananmuna keltuaisia

1-2 dl kermaa

suolaa

1-2 tl etikkaa

Lisäksi:

1 kpl Atria n1,2kg Perinteisesti Kypsennetty ja Siivutettu Joulukinkku

gluteenittomia korppujauhoja

Näin se hoituu

Reseptin on peräisin Mutsis on -blogista.

Kuori ja pilko porkkanat. Keitä ne kypsiksi ja soseuta. Sekoita kaikki laatikon ainekset keskenään. Kaada seos uunivuokaan ja paista 150 asteessa noin 2 tuntia.

Mittaa kattilaan kaikki sinapin ainekset suolaa ja etikkaa lukuunottamatta. Siivilöi sinappijauhe ja perunajauho lisätessä. Kuumenna seos kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen, älä keitä. Jäähdytä seos nopeasti laittamalla kattila kylmään veteen kellumaan. Kun sinappi on jäähtynyt hetken aikaa, lisää ripaus suolaa ja teelusikallinen tai kaksi etikkaa. Säilytä jääkaapissa.

Levitä kinkun pintaan sinappia ja ripottele päälle gluteenittomia korppujauhoilla. Paahda uunissa kunnes kuorrute saa kauniin paahteisen värin.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki