Pizza Bianco kinkku-perunatäytteellä
4
Henkeä
999 min

Pizza Bianco kinkku-perunatäytteellä

Raaka-aineet

Pohja

500 g vehnäjauhoja

7 g kuivahiivaa

3 dl vettä

1 rkl suolaa

2 rkl oliiviöljyä

Täytteeksi

160 g parmesaaniraastetta

200 g raakaa perunaa

2 pkt Atria Kulinaari 150g Liekitetty Porsaan Filee

0,5 dl oliiviöljyä

1 ruukku tuoretta rosmariinia

Näin se hoituu

Pizzat jakautuvat yleensä kahteen pääryhmään: perinteisiin tomaattikastikkeella maustettuihin pizzoihin ja niin sanottuihin valkoisiin tai vaaleisiin, tomaattikastikkeettomiin pizzoihin. Peruna ja laadukas suomalainen porsaan ulkofilee ovat loistava makukumppani vaalealle pizzalle. Kesällä kannattaa siis aina pitää jääkaapissa hyvää viipaloitua possunlihaa, josta voi uusien perunoiden kanssa loihtia nopeasti herkullista pizzaa. Tämä pizza sopii tarjottavaksi niin lämpimänä kuin kylmänkin.


Sekoita kulhossa lusikalla keskenään jauhot, hiiva ja vesi. Kun kaikki on sekaisin ja möykyt poissa, lisää suola ja sitten öljy. Taikina on varsin kosteaa. Sen kuuluukin olla.
Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja vaivaa sitä helläkätisesti. Jaa puoliksi. Ota taikinasta kiinni ulkokulmista, nosta hiukan ilmaan, käännä 90 astetta ja laske takaisin alas. Toista tämä muutaman kerran, älä vaivaa. Nosta ja käännä, nosta ja käännä. Taikinan tahmaisuus vähenee jokaisen kääntämisen jälkeen. Öljyä kulho kevyesti ja aseta taikina lepäämään siihen 15 minuutiksi. Toista nosto- ja kääntökierros vielä kaksi kertaa. Anna taikinan levätä aina välillä kulhossa. Taikinan pitäisi lopussa olla kimmoisaa, ei tahmeaa. Laita taikina takaisin kulhoon, peitä tiukasti tuorekelmulla, laita jääkaappiin ja anna kohota yhden vuorokauden ajan.

Kuumenna uuni tai grilli noin 250-300 asteeseen. Laita uuniin kuumenemaan joko pizzakivi tai uunipelti. Pese perunat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Leivo taikinasta ilmat ulos ja jaa taikina neljään osaan. Kauli kustakin taikinaosiosta pisaran mallinen leipä. Levitä pohjalle osa juustoraasteesta, sen jälkeen perunaviipaleet, leikkeleet ja lopuksi loput juustoraasteesta. Ripottele pinnalle vielä osmariinioksat. Kypsennä pizzaa esikuumennetun pizzakiven tai pellin päällä grillissä tai uunissa noin 10 minuutia.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit