Piparjuuripaahtopaistia ja pistaasilla kuorrutettua bataattilaatikkoa
4
Henkeä

Piparjuuripaahtopaistia ja pistaasilla kuorrutettua bataattilaatikkoa

Raaka-aineet

1 Atria n1,0kg Takuumurea Naturell Naudan Paahtopaisti

suolaa ja mustapippuria

1/2 dl piparjuuritahnaa

1 rkl Dijon-sinappia

2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

2 tl suolaa

2 tl rouhittua mustapipuria

1 tl sokeria

1 rkl valkoviinietikkaa

ruusukaaleja, pieniä salottisipuleita ja pieniä punasipuleita

2 rkl oliiviöljyä

suolaa ja rouhittua mustapippuria

PIPARJUURISMETANA

1 prk kermaviiliä

1 prk smetanaa

2 rkl piparjuuritahnaa

1 rkl Dijon-sinappia

1/2 dl hienonnettua persiljaa

1/2 tl sokeria

rouhittua mustapippuria

PISTAASILLA KUORRUTETTU BATAATTILAATIKKO:

2 rasia Atria Bravuuri 550g Paistovalmis Bataattilaatikko

1 dl kuohukermaa

1 rkl siirappia

1 tl kanelia

1/4 tl jauhettua muskottipähkinää

pistaasipähkinöitä rouhittuna

Näin se hoituu

Ota paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja paista lihaa nopeasti pannulla niin, että se ruskistuu joka puolelta. Hiero suolaa ja pippuria paistin pinnalle. Sekoita piparjuuritahna, sinappi, hienonnettu lehtipersilja, suola, mustapippuri, sokeri ja valkoviinietikka keskenään tahnaksi. Sivele tahna paistin päälle ja sivuille.
Kuori salottisipulit ja punasipulit ja puolita tarvittaessa. Huuhtele ruusukaalit. Laita sipulit ja ruusukaalit isoon kulhoon ja sekoita joukkoon oliiviöljy, suola ja mustapippuri.
Laita paisti uunivuokaan ja levitä sipulit ja ruusukaalit paistin ympärille. Paista paistia 125-asteisessa uunissa noin tunti per kilo. Paistaessa on hyvä käyttää lihalämpömittaria paistin paksuimmassa kohdassa. Ota paisti uunista, kun lämpömittari näyttää 60-65 astetta (65-asteisena paisti on täysin kypsä).
Anna paistin vetäytyä rauhassa folioon käärittynä 30-60 minuuttia. Voit antaa sipuleiden ja ruusukaalien jäädä uuniin vielä hetkeksi. Vetäytymisen aikana paistin sisälämpötila ja lihasnesteet tasaantuvat ja paisti pysyy viipaloidessa mehukkaampana. Leikkaa paisti lihassyiden vastaisesti. Tarjoa paahtopaisti piparjuurismetanan ja pistaasilla kuorrutetun bataattilaatikon kanssa.

Piparjuurismetana:
Sekoita kastikeainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

Pistaasilla kuorrutettu bataattilaatikko;
Sekoita kulhossa bataattilaatikot, kuohukerma ja siirappi. Mausta kanelilla ja muskottipähkinällä. Kaada voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle kuorittuja ja pieneksi rouhittuja pistaasipähkinöitä. Paista 150 asteessa n. 35 minuuttia.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki