Pikainen rosvopaisti
4
Henkeä
60 min

Pikainen rosvopaisti

Raaka-aineet

1 kpl Atria n600g Viljaporsaan Rosvopaisti, kypsä

2 kpl porkkanaa

1 kpl palsternakka

0,5 kpl lanttu

1 kpl punasipuli

2 kpl valkosipulinkynttä

1 rkl öljyä

1 rkl voita

1 kpl rosmariininoksa

1 kpl timjaminoksa

1 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria myllystä

2 rkl hunajaa

1 ltr lihalientä

2 rkl persiljaa hienonnettuna

Tarjoiluun esim:

perunamuusia

Näin se hoituu

Ota rosvopaisti huoneenlämpöön temperoitumaan tuntia ennen sen lämmittämistä.

Kuori ja kuutioi porkkana, palsternakka ja lanttu. Kuori ja lohko punasipuli sekö valkosipulinkynnet.

Kuumenna padassa öljy, ja kuullota juureksia ja sipuleita miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää voi, yrtit, mausteet ja hunaja. Jatka kuullottamista vielä noin 3 minuuttia. Nosta rosvopaisti juuresten päälle pataan, ja kaada lihaliemi joukkoon. Aseta kansi paikoilleen ja hauduta joko liedellä tai uunissa noin puoli tuntia, tai kunnes juurekset ovat kypsiä ja liha kuumaa. Ripottele hienonnettua persiljaa rosvopaistin pintaan ennen tarjoilua. Tarjoile esimerkiksi perunamuusin kera.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki