Perinteinen joulukinkku ja laatikkokimara

Perinteinen joulukinkku ja laatikkokimara

Raaka-aineet

1 Atria n7kg Viljaporsaan Juhlakinkku, pakaste

1/2 pkt pakastettua ruistaikinaa

1 dl ruiskorppujauhoja

tuoretta rosmariinia

pakastettuja puolukoita

2 pkt pakasteherneitä

Laatikkokimara:

Atria Bravuuri 550g Paistovalmis Porkkanalaatikko

Atria Bravuuri 550g Paistovalmis Bataattilaatikko

Atria Bravuuri 550g Paistovalmis Lanttulaatikko

Atria 400g Imelletty Perunalaatikko

ruiskorppujauhoja

muutama nokare voita

keraamisia pieniä vuokia

Näin se hoituu

Kinkun sulattaminen ja paistaminen:
Pakasteesta ostettu kinkku saa sulaa jääkaapissa kinkun koosta riippuen 2-4 päivää. Ota kinkku ajoissa huoneenlämpöön. Pistä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan, ei kuitenkaan luuhun kiinni. Kinkku on valmis uuniin, kun sen sisälämpötila on 10 astetta.
Jos et käytä kinkkupussia, aseta kinkku ritilälle ja laita ritilän alle syvä uunipelti, jonka pohjalla on hieman vettä. Näin kinkun rasva ei pala peltiin kiinni. Paista kinkkua 150-asteisessa uunissa, kunnes kinkun sisälämpötila on 80-85 astetta. Minun kinkkuni sisälämpötila oli 83 astetta, kun otin sen pois uunin lämmöstä. Kinkun paistoaika on noin 1-1½ tuntia per lihakilo.
Kuuman kinkun tulee antaa jäähtyä hieman. Jäähtyneen kinkun päältä poistetaan verkko ja rasvakerros veitsen avulla. Ensimmäinen viipale maistuu luonnollisesti parhaimmalta!

Kuorruttaminen:
Valele kinkku sinapilla ja ripottele päälle ruiskorppujauhoja. Apuna on hyvä käyttää kumihanskoja, niiden avulla sinapin saa hierottua helposti kinkun pintaan tasaisesti.
Sulata ruistaikina paketin ohjeiden mukaan. Kauli taikina leivinpaperin päällä ohuehkoksi levyksi. Leikkaa taikinasta taikinapyörällä noin sentin levyisiä taikinanauhoja, jotka painellaan kinkun pintaan ristikkäin.
Laita kinkku kuorrutteineen 225-asteiseen uuniin 15 minuutiksi, kunnes taikinanauhat ovat saaneet kauniin värin ylleen.
Asettele sulaneet pakasteherneet tarjoiluastian pohjalle. Nosta kinkku hernepedin päälle, ja koristele kinkku lopuksi tuoreilla rosmariininoksilla sekä puolukoilla.
Tarjoile kinkku perinteisten joululaatikoiden kanssa.

Laatikkokimara:
Leikkaa esim. perunalaatikkorasian kannesta sopivankokoinen pala, jonka avulla voit erottaa pienen uunivuoan kahteen osaan. Pursota kahta laatikkoa yhteen uunivuokaan askartelemasi palan avulla - pidä palaa pystyssä uunivuoassa ja täytä puolet eri laatikoilla. Minä laitoin bataatti- ja lanttulaatikkoa sekä porkkana- ja perunalaatikkoa keskenään yhteen vuokaan. Ripottele päälle ruiskorppujauhoja ja muutama nokare voita. Paista laatikoita uunin keskitasolla 150 asteessa 35 minuuttia.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki