Pelmenit
4
Henkeä
60 min

Pelmenit

Raaka-aineet

Taikina:

400 g vehnäjauhoja

1 kpl kananmuna

1 tl suolaa

Täyte:

200 g naudan tai lampaan jauhelihaa

100 g porsaan jauhelihaa

1 kpl keltasipuli kuutioituna

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

6 kpl maustepippuria

1 kpl laakerinlehti

5 dl lihalientä

Näin se hoituu

Sekoita taikinan aineet yhteen ja vaivaa noin 3 minuuttia. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin 30 minuuttia.

Sekoita täytteen aineet yhteen ja mausta suolalla ja pippurilla.

Kauli taikinasta noin 2 mm paksu levy ja paina pyöreällä muotilla paloja irti. Annostele täytettä taikinan keskelle ja sivele vettä taikinan reunoille. Taita taikina täytteen yli ja paina ilma ulos taskusta sormin tai haarukalla. Voit jättää pelmenit joko puolikuun mallisiksi tai korvan mallisiksi taittamalla taikinan kulmat vielä yhteen.

Keitä pelmeneitä maustepippurilla ja laakerinlehdellä maustetussa lihaliemessä noin 3 minuuttia.

Tarjoile smetanan, tuoreen tillin ja maukkaan lihaliemen kera.

Reseptit ja vinkit