Pekoniin kääritty lihamureke
4
Henkeä
60 min

Pekoniin kääritty lihamureke

Raaka-aineet

1 rasia Atria 400g Nauta Jauheliha 17%

2-3 pkt Atria 140g Suomalainen Pekoni

1 dl korppujauhoja

1 dl kermaviiliä

1 kpl kananmuna

1 kpl sipuli

1 tl öljyä

1 rkl sinappia

1 tl timjamia

1 tl savupaprikajauhetta

suolaa ja mustapippuria myllystä

Näin se hoituu

Kuori ja hienonna sipuli, kuullota kevyesti öljyssä. Sekoita keskenään kermaviili, mausteet sekä korppujauhot ja anna seoksen turvota noin kymmenen minuuttia. Sekoita kaikki ainekset keskenään huolellisesti ja muotoile massasta limppu. Vuoraa suorakaiteen muotoinen uunivuoka pekonilla asettamalla pekonit toistensa päälle hieman limittäin, jätä pekoninhännät roikkumaan vuoan ulkopuolelle. Nosta murekemassa vuokaan. Painele massa kostutetuin käsin tiiviiksi ja tasaiseksi, taita pekoninhännät murekkeen päälle. Paista mureketta 150 – asteisessa uunissa noin tunti. Lisäkkeeksi sopii esimerkiksi mustaherukkahyytelö tai paistetut hillosipulit yhdessä persiljaperunoiden ja keväisten juureksien kanssa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit