Paneroidut naudan pippurileikkeet, sienikastiketta ja valkosipuli-perunamuusia
5
Henkeä
60 min

Paneroidut naudan pippurileikkeet, sienikastiketta ja valkosipuli-perunamuusia

Raaka-aineet

Valkosipuli-perunamuusi:

1 kg perunoita

4 kpl valkosipulinkynttä

50 g voita

1,5 dl maitoa

suolaa

Paistileikkeet:

Atria n700g Takuumurea Naturell Naudan Pihviliha

4 dl vehnäjauhoja

suolaa

mustapippuria myllystä

2 kpl kananmunaa

4 dl korppujauhoja

Sienikastike:

200 g herkkusieniä

2 kpl valkosipulinkynttä

oliiviöljyä

2 dl ruokakermaa

1 rkl lihafondia

suolaa

mustapippuria myllystä

Näin se hoituu

Paneroitu naudan paistileike puolustaa paikkaansa perinteisempien possunleikkeen ja vasikanleikkeen rinnalla. Ohueksi nuijittu paisti on mureaa ja rapea leivitys toimii erinomaisena kontrastina silkkiselle muusille.

Kuori perunat ja keitä kypsäksi. Kiehauta perunoiden kiehuessa hienonnetut valkosipulinkynnet, voi ja maito kattilassa. Muussa kypsät perunat joko yleiskoneen vispilällä tai käsikäyttöisellä muusinuijalla, lisää valkosipulimaito ja jatka muussaamista kunnes muusin koostumus on haluamasi. Mausta suolalla.


Pilko herkkusienet ja hienonna valkosipulit. Ruskista sienet kuumassa pannussa öljyssä. Lisää paistamisen loppuvaiheessa hienonnetut valkosipulit ja kaada sitten päälle ruokakerma ja lihafondi. Anna kiehahtaa ja mausta.

Leikkaa pihviliha viideksi pihviksi ja nuiji pihvit kelmujen tai muovipussin välissä mahdollisimman ohuiksi. Kaada vehnäjauhot laakeaan astiaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Vispaa kananmunien rakenne rikki ja kaada ne toiseen laakeaan astiaan. Laita kolmanteen astiaan korppujauhot. Jauhota pihvit ensin vehnäjauhoissa, nosta ne sitten kananmunaseokseen ja lopuksi korppujauhoihin.

Paista pihvit rapeiksi ja kullanruskeiksi voi-öljyseoksessa. Tarjoile paistileikkeet muusin ja herkkusienikastikkeen kera.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki