Atria resepti_Palvirouhepelmenit Atria resepti_Palvirouhepelmenit Atria resepti_Palvirouhepelmenit
4
Henkeä
120 min

Palvirouhepelmenit

Raaka-aineet

Taikina:

4 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1 muna

1 dl vettä

2 rkl öljyä

Täyte:

1 sipuli hienonnettuna

2 rkl öljyä

1 pkt Atria 250g Palvirouhe

2 rkl persiljaa hienonnettuna

2 ltr lihalientä kypsennykseen

Näin se hoituu

Sekoita taikina tasaiseksi ja kääri kelmuun. Anna levätä jääkaapissa noin puoli tuntia. Taikinan tulee muistuttaa sitkoltaan italialaista pastataikinaa. Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä kunnes pehmeää, noin 5 minuuttia. Sekoita sipulin joukkoon palvirouhe ja persilja. Kauli taikina hyvin ohueksi – noin 1 mm paksuiseksi – levyksi, voit käyttää myös pastakonetta. Leikkaa halkaisijaltaan noin 6-7cm olevalla muotilla rinkuloita. Kostuta kiekkojen reuna vedelle ja nosta keskelle täytettä. Taita taikina kiinni kuin pasteija ja painele sauma umpeen. Taita kostuta ”pasteijan” terävät päät vedellä ja taita yhteen ns. korvaksi, paina sauma hyvin kiinni. Pakasta pelmenit tai säilytä jääkaapissa jauhotetulla alustalla kypsennykseen saakka. Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi ja kypsennä pelmenit – noin 12 minuuttia - pienissä erissä, jotta liemi ei jäähdy liikaa. Kääntele pelmeneitä kypsennyksen aikana. Nosta paperin tai leivinliinan päälle valumaan. Tarjoile pelmenit hienonnetun sipulin, venäläisten suolakurkkujen, smetanan ja hunajan sekä voisulan kera.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit