Paistettua siikaa, artisokka-perunapure ja vesikrassikastike
5
Henkeä

Paistettua siikaa, artisokka-perunapure ja vesikrassikastike

Raaka-aineet

5 kpl siikafileitä (á 130 - 150 g)

1 tl suolaa

1/2 tl viherpippuria

PERUNAPURE

5 kpl jauhoista perunaa

3 kpl maa-artisokkaa

50 g voita

1 tl suolaa

1/2 tl musta- ja valkopippuria

KASTIKE

100 g fenkolia

100 g palsternakkaa

1 kpl keltasipulia

1/2 ruukku timjamia

1 rkl voita

1 rkl valkoviinietikkaa

1 dl kuivaa valkoviiniä

1/2 ruukku punttia vesikrassia

2 dl kuohukermaa

Näin se hoituu

Laita perunat kypsymään 150 asteiseen uuniin noin tunniksi. Pese ja kuori maa-artisokat ja keitä ne kypsiksi vedessä (keittoaika n. 20 min). Kuori kypsät perunat ja soseuta ne artisokkien kanssa. Muista kaataa kaikki artisokkien keitinvesi pois, ettei pureestä tule vetistä. Lisää lopuksi pureeseen voita, suolaa ja pippuria.

Vesikrassikastikkeen teko aloitetaan fenkolista, palsternakasta ja sipulista. Pieni ne ja paista pannulla hienonnetun timjamin kanssa voissa noin 5 minuuttia ja lisää valkoviinietikka. Lisää valkoviini ja keitä lientä hieman kasaan. Ryöppää tässä välissä vesikrassit ja laita ne heti ryöppäyksen jälkeen jäihin. Laita vesikrassit kutteriin ja pyöräytä ne tiiviiksi sosemassaksi. Lisää kastikepohjaan lopuksi kuohukerma ja anna kiehahtaa. Siivilöi kastike toiseen kattilaan, mausta ja lisää vesikrassit. Kuohkeuta kastike vielä ennen tarjoilua sauvasekottimella.

Paista siiat kirkastetussa voissa pannulla ensin nahkapuoli ylöspäin, käännä ja mausta suolalla ja rouhitulla viherpippurilla.

Reseptit ja vinkit