Pääsiäiskana Provencal ja sitruunamarinoidut juurekset
4
Henkeä
120 min

Pääsiäiskana Provencal ja sitruunamarinoidut juurekset

Raaka-aineet

1 kpl Atria Perhetilan n1,7kg Pääsiäiskana Provençal

1 kpl pieni (luomu)sitruuna

muutama oksa tuoretta timjamia

Marinadi kasviksille:

1 kpl sitruuna

1 tl suolaa

1 rkl balsamicoa

1 dl oliiviöljyä

1 rkl hunajaa

1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna

1 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna

mustapippuria myllystä

Sitruunamarinoidut kasvikset:

1 kpl punasipuli

1 kpl yksikyntinen valkosipuli

1 kpl bataatti (noin. 500 g)

8 kpl pientä perunaa

200 g pieniä porkkanoita

Näin se hoituu

Tämä herkullinen pääsisäiskanaresepti on Peggyn pieni punainen keittiö -blogia pitävän ihanan Peggyn käsialaa. Sitruunalla ja timjamilla täytetty kana kypsyy uunissa meheväksi samaan aikaan hunajaisten sitrusmarinoitujen bataatti-, peruna- ja porkkanolohkojen kanssa. Simppeliä ja niin herkullista!


Ota kana huoneenlämpöön noin tuntia ennen kokkausta.

Valmista kasvisten marinadi. Purista sitruunasta mehu ja sekoita sen joukkoon muut marinadin ainekset.

Kuori sipulit ja halkaise ne neljään osaan. Pese juurekset. Leikkaa bataatti reiluiksi lohkoiksi. Jätä perunat ja porkkanat kokonaisiksi. Sekoita marinadi kasvisten joukkoon.

Pese ja kuivaa sitruuna ja tee haarukalla reikiä sen pintaan. Täytä kana tuoreella timjamilla ja sitruunalla. Aseta kana uunivuokaan ja lisää sitruunamarinoidut kasvikset vuokaan kanan ympärille. Kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa tunti ja 45 minuuttia, kunnes kanan sisälämpötila on vähintään 75 astetta, tai kunnes lihan paksuimpaan kohtaan pistettäessä ulos tuleva neste on kirkasta.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki