Pääsiäisbroileri ja perunakroketit
5
Henkeä
60 min

Pääsiäisbroileri ja perunakroketit

Raaka-aineet

1 pkt Atria Perhetilan 600g Hunajamarinoitu Broilerin Ohut Fileeleike

1 pkt Atria 140g Suomalainen Pekoni

50 g vihreää pestokastiketta

80 g vuohenjuustoa

KASTIKE

2 dl ruokakermaa

1 kpl persikkaa

1 kpl sitruunan kuori

1/2 rkl curryjauhetta

1 rkl kanafondia

1/2 dl tuoretta sitruunamelissaa

PERUNAKROKETIT

600 g perunoita

1 dl maitoa

1/2 dl perunoiden keitinvettä

1/2 tl muskottipähkinää

1 tl suolaa

2 kpl kananmunia

1 dl korppujauhoja

2 dl rypsiöljyä

Näin se hoituu

Sivele broilerin leikkeiden pintaan pestokastiketta. Aseta jokaiselle leikkeelle juustosta leikattu noin 1 cm paksuinen nappi. Taita leike kahtia ja kääräise pekoniviipale leikkeen ympäri siten, että sauma jää nyytin alle. Laita leikkeet uunivuokaan ja paista 15 minuuttia 225 asteisessa uunissa.

Valmista kastike sekoittamalla ruokakerman joukkoon kuorittu ja kuutioitu persikka sekä raastettu pestyn sitruunan kuori ja curry. Kiehauta ja hienonna kastike sauvasekoittimella. Viimeistele kastike hienonnetulla sitruunamelissalla ja lisää kanafondi.

Aloita perunakrokettien teko valmistamalla ensin perunamuusi. Keitä kuoritut perunat 30-40 minuuttia suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Soseuta perunat maito-keitinvesi seoksella. Mausta muusia muskottipähkinällä, suolalla ja raastetulla sitruunan kuorella. Sekoita joukkoon vielä kaksi kananmunanmunan keltuaista. Pyörittele seoksesta pieniä palleroita, uita niitä valkuaisissa ja paneroi vielä korppujauhoissa. Paista upporasvassa kauniin ruskeiksi ja aseta hetkeksi talouspaperin päälle valumaan ennen tarjoilua.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit