
Pekoni-vuohenjuusto-kananleikkeet ja perunakroketit
Raaka-aineet
1 pkt Atria Perhetilan 600g Hunaja Kanan Ohut Fileeleike
1 pkt Atria Suomalainen Pekoni 140g
50 g vihreää pestokastiketta
80 g vuohenjuustoa
KASTIKE
2 dl ruokakermaa
1 kpl persikkaa
1 kpl sitruunan kuori
1/2 rkl curryjauhetta
1 rkl kanafondia
1/2 dl tuoretta sitruunamelissaa
PERUNAKROKETIT
600 g perunoita
1 dl maitoa
1/2 dl perunoiden keitinvettä
1/2 tl muskottipähkinää
1 tl suolaa
2 kpl kananmunia
1 dl korppujauhoja
2 dl rypsiöljyä
Näin se hoituu
Valmista kastike sekoittamalla ruokakerman joukkoon kuorittu ja kuutioitu persikka sekä raastettu pestyn sitruunan kuori ja curry. Kiehauta ja hienonna kastike sauvasekoittimella. Viimeistele kastike hienonnetulla sitruunamelissalla ja lisää kanafondi.
Aloita perunakrokettien teko valmistamalla ensin perunamuusi. Keitä kuoritut perunat 30-40 minuuttia suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Soseuta perunat maito-keitinvesi seoksella. Mausta muusia muskottipähkinällä, suolalla ja raastetulla sitruunan kuorella. Sekoita joukkoon vielä kaksi kananmunanmunan keltuaista. Pyörittele seoksesta pieniä palleroita, uita niitä valkuaisissa ja sen jälkeen korppujauhoissa. Paista upporasvassa kauniin ruskeiksi ja aseta hetkeksi talouspaperin päälle valumaan ennen tarjoilua.