Omena-perunarösti
6
Henkeä
30 min

Omena-perunarösti

Raaka-aineet

600 g jauhoisia perunoita kuorittuna

150 g omenaa

50 g voita

1/2 dl ruokakermaa 5%

1 tl suolaa

1 rkl rypsiöljyä

Näin se hoituu

Keitä kolmasosa perunoita suolalla maistetussa vedessä. Kaada vesi pois ja soseuta perunat. Lisää sekaan 20 g voita ja kerma.

Kuutioi kuoritut omenat pieniksi kuutioiksi ja sekoita ne soseeseen, mausta lopuksi suolalla. Raasta loput perunat karkealla raasteterällä ja kuivaa ne talouspaperilla. Sulata kuumalla pannulla reilu nokare voita kullanruskeaksi ja lisää sekaan tilkka öljyä. Laita pannulle raastettua perunaa noin 1/2 sentin kerros ja paista kullanruskeaksi molemmin puolin. Levität yhden röstiperunan päälle noin sentin kerros omena-perunasosetta. Laita toinen röstiperuna päälle ja leikkaa annospaloiksi.

Reseptit ja vinkit