Olutmarinoitu kokonainen picanha
4
Henkeä
150 min

Olutmarinoitu kokonainen picanha

Raaka-aineet

1 kpl Atria n700g Nauta Picanha

Marinointiliemi

1 ltr vettä

1 dl suolaa

1 dl tummaa olutta

2 kpl timjaminoksaa

1 rkl mustapippureita

5 kpl valkosipulinkynttä

Mausterub

1 tl mustapippurijauhetta

2 tl sinappijauhetta

1 tl suolaa

1 tl savupaprikajauhetta

1 tl ruokosokeria

Glasyyri

2 dl tummaa olutta

1 rkl soijakastiketta

2 rkl mallasuutetta

2 rkl lihaliemitiivistettä

Vinegretti

2 rkl sitruunamehua

1 rkl Dijon-sinappia

0,5 dl oliiviöljyä

1 tl sokeria

suolaa

mustapippuria myllystä

Kasvikset

200 g naatillisia porkkanoita

200 g kevät- tai kesäsipulia

öljyä

suolaa

mustapippuria myllystä

Näin se hoituu

Picanha saa täyteläistä makua olutmarinadista ja mausterubista. Picanha marinoidaan ensin suolaisessa olut-mausteliemessä, maustetaan rubilla ja grillataan kokonaisena. Grillauksen lopuksi picanha valellaan maukkaalla mallas-olutglasyyrillä. Picanhan lisukkeiksi sopivat grillatut kevätsipulit sekä pikkuporkkanat vinegrettikastikkeella.

Lämmitä kaikki marinointiliemen ainekset niin, että suola sulaa. Jäähdytä liemi. Upota kokonainen picanha liemeen ja anna marinoitua noin tunti. Sekoita sillä aikaa rubin ainekset. Sekoita ja kiehauta glasyyrin ainekset pienessä kattilassa. Sekoita vinegretin ainekset keskenään ja laita vinegretti odottamaan jääkaappiin.

Nosta liha liemestä, huuhtele kylmällä vedellä, kuivaa ja hiero pintaan mausterub. Grillaa epäsuoralla lämmöllä 200-asteisessa grillissä rasvapuoli alaspäin noin 45 minuuttia kunnes sisälämpötila on 55 astetta. Sivele lihan pintaan glasyyriä viimeisten 20 minuutin aikana. Jos picanhan rasva ei ole sulanut ja rapeutunut voit nostaa sen grillin kuumalle osalle pariksi minuutiksi kypsennyksen loppuvaiheessa.

Voit kypsentää lihan myös ensin pannussa rasvapuoli alaspäin 10–15 minuuttia niin että rasva alkaa sulaa kunnolla ja ruskistaa sitten muut lihan sivut. Nosta liha kypsymään 180-asteiseen uuniin 30–40 minuutiksi, kunnes sisälämpötila on 55 astetta.

Anna kypsän picanhan levätä foliossa 10–15 minuuttia.

Pese porkkanat ja sipulit. Jätä porkkanoihin hieman vihreää naattia ja katkaise sipuleista ohuimmat vihreät osat ja käytä muuhun ruuanlaittoon. Öljyä ja mausta kasvikset ja grillaa niihin kunnon väri 6–8 minuuttia tasaisesti käännellen. Pyöräytä kuumat kasvikset vinegretissä.

Tarjoile picanha siivutettuna porkkanoiden ja sipuleiden kera.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki

Olemme päivittäneet verkko- ja mobiilipalveluidemme tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen ("GDPR") vaatimuksia. Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme verkko- ja mobiilipalveluidemme käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta. Lue lisää.

Ok