Oluessa haudutettu porsaan filee, uuniperunat ja sienikastike
6
Henkeä
90 min

Oluessa haudutettu porsaan filee, uuniperunat ja sienikastike

Raaka-aineet

1 pkt Atria n700g Naturell Viljaporsaan Pihvifilee

2 kpl keltasipulia

2 kpl porkkanaa

2 kpl palsternakkaa

1 plo tummaa olutta

2 tl kotikaljauutetta

1 kpl lihaliemikuutio

1 kpl laakerinlehti

4 kpl maustepippuria

1/2 tl rosmariinia

1/2 tl suolaa

700 g uuniperunoita

KASTIKE

200 g ryöpättyjä sieniä

1 kpl keltasipulia

2 rkl voita

1 rkl vehnäjauhoja

3 dl ruokakermaa 5%

1 tl suolaa

1/4 tl valkopippuria

Näin se hoituu

Pese uuniperunat ja kääri ne alumiinifolioon. Ruskista pihvifilee kuumalla pannulla. Siirrä filee uunivuokaan ja mausta pippurilla ja suolalla. Paista kuoritut ja lohkotut juurekset kevyesti pannulla ja siirrä uunivuokaan fileiden päälle. Kaada olut paistinpannulle, lisää mausteet, kiehauta ja kaada uunivuokaa niin, että fileet peittyvät. Hauduta 160 asteessa uuniperunoiden kanssa noin 40 minuuttia.

Sulata voi kattilassa sienikastiketta varten. Pieni sienet ja sipuli ja lisää ne kattilaan, paista hetki. Lisää jauhot ja kerma. Sekoita hyvin ja kiehauta. Mausta kastike ja hauduta hetki.

Esille laittaessa leikkaa filee viipaleiksi. Tarjoa haudutettujen juuresten ja uuniperunoiden kanssa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit