Nyhtökanapitat
4
Henkeä
150 min

Nyhtökanapitat

Raaka-aineet

1 pkt Atria Bravuuri n800g Pulled Salsa Chicken

Pitaleivät:

1 dl piimää

2 dl vettä

25 g hiivaa

1 tl suolaa

1 rkl öljyä

noin 7 dl sämpylä- tai vehnäjauhoja tai niiden sekoitusta

Lisäksi:

jauhoja leivontaan

Kaali-kurkkusalaatti:

3 dl valko- tai punakaalia ohuina suikaleina

1 tl karkeaa suolaa

0,5 kpl kurkku raastettuna

2 dl turkkilaista jogurttia

2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 tl sokeria

0,5 tl mustapippuria myllystä

1 rkl hienonnettua persiljaa

0,5 rkl hienonnettua basilikaa

Lisäksi:

3-4 kpl tomaattia viipaleina

1 kpl suippopaprika viipaleina

2 kpl punasipulia viipaleina

(shiracha-kastiketta)

Näin se hoituu

Kypsennä Pulled Chicken pakkauksen ohjeen mukaan.

Valmista pitaleivät: Sekoita piimä ja vesi, lämmitä ne kädenlämpöiseksi ja liota hiiva nesteeseen. Lisää suola ja öljy. Alusta jauhot taikinaan, ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi, aika tähän menee noin puoli tuntia.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä hetki. Jaa taikina sitten 12 pullaksi. Kauli pullat mahdollisimman ohuiksi pyöreiksi lättysiksi ja nosta jauhotetun leivinpaperin päälle. Anna leipien kohota kaksinkertaisiksi. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja laita uuniin tyhjä pelti. Ota pelti uunista ja siirrä leivät leivinpapereineen kuumalle pellille. Paista leipiä noin 8 minuuttia, tai kunnes ne ovat kauniin värisiä ja ovat kohonneet ”kupliksi”. Jäähdytä leivät.

Valmista kaali-kurkkusalaatti pitaleipien kohotessa: Sekoita keskenään kaali ja suola, anna kaalin maustua ja pehmetä noin puoli tuntia. Sekoita joukkoon salaatin muut ainekset ja tarkista maku.

Halkaise jäähtyneet pitaleivät ja täytä ne kaali-kurkkusalaatilla, kasviksilla ja nyhtökanalla. Lisää halutessasi potkua shirachalla.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki