Naudanliha-tagine
4
Henkeä
180 min

Naudanliha-tagine

Raaka-aineet

600 g Atria Takuumurea Naturell Naudan Sisäpaisti n1,0kg

1 tl mustapippuria

1 rkl ras al hanout

1 rkl jauhettua juustokuminaa

1 tl kanelia jauhettuna

1 rkl inkivääriä jauhettuna

1 rkl paprikajauhetta

1 tl harissaa

3 rkl öljyä

2 kpl sipulia kuutioituna

250 g kikherneitä keitettynä

200 g kuivattuja luumuja puolitettuna

200 g kuivattuja aprikooseja puolitettuna

2 tl suolaa

400 g paseerattua tomaattia

8 dl lihalientä

1 ruukku tuoretta korianteria

100 g mantelilastuja

Tarjoiluun:

keitettyä riisiä tai leipää

Näin se hoituu

Leikkaa liha 2-3 cm kuutioiksi ja sekoita mausteet lihan joukkoon. Anna maustua vähintään 2 tuntia. Mieluummin yön yli.

Ruskista lihat pannulla öljyssä ja kaada ne tagine-astiaan. Kuullota seuraavaksi pannulla sipulit ja lisää ne lihojen päälle. Lisää joukkoon kikherneet, luumut, aprikoosit ja suola.

Kiehauta lihaliemi ja paseerattu tomaatti. Kaada kuuma liemi pataan ja sekoita.

Hienonna korianterin varret ja lisää pataan. Säästä lehdet koristeluun.

Hauduta noin 2,5 tuntia 120-asteisessa uunissa. Sekoita kypsennyksen välissä muutamaan kertaan. Voit pitää kantta auki kypsennyksen loppuvaiheessa. Näin nestettä pääsee hieman haihtumaan ja kastike saostuu.

Voit valmistaa padan myös kattilassa hellalla. Sekoita siinä tapauksessa kastiketta useammin ja pidä muulloin kansi päällä.

Paahda mantelilastut kuivalla pannulla ja ripottele ne ja hienonnetut korianterin lehdet taginen pintaan. Tarjoile riisin tai leivän, tai miksei molempien kera.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki