Naudanliha tagine
4
Henkeä
180 min

Naudanliha tagine

Raaka-aineet

600 g Atria n1,0kg Takuumurea Naturell Naudan Sisäpaisti

1 tl mustapippuria

1 rkl ras al hanout

1 rkl jauhettua juustokuminaa

1 tl kanelia jauhettuna

1 rkl inkivääriä jauhettuna

1 rkl paprikajauhetta

1 tl harissaa

3 rkl öljyä

2 kpl sipulia kuutioituna

250 g kikherneitä keitettynä

200 g kuivattuja luumuja puolitettuna

200 g kuivattuja aprikooseja puolitettuna

2 tl suolaa

400 g paseerattua tomaattia

8 dl lihalientä

1 ruukku tuoretta korianteria

100 g mantelilastuja

Näin se hoituu

Kuutioi liha 2-3 cm kuutioiksi ja sekoita mausteet lihan joukkoon. Anna maustua vähintään 2 tuntia. Mieluummin yön yli. Ruskista lihat pannulla öljyssä ja kaada ne tagine ruukkuun. Kuullota samalla pannulla sipulit ja lisää ne lihojen päälle. Lisää joukkoon kikherneet, luumut, aprikoosit ja suola. Kiehauta lihaliemi ja paseerattu tomaatti. Kaada liemi pataan ja sekoita tasaiseksi. Leikkaa korianterista varret pieniksi renkaiksi ja lisää pataan. Säästä lehdet koristeluun. Hauduta noin 2,5 tuntia 120 asteessa uunissa. Sekoita kypsennyksen välissä muutamaan kertaan. Kun liha alkaa olemaan kypsää, voit pitää kantta auki loppukypsennyksen aikana. Näin kastike hieman saostuu.
Voit valmistaa padan myös kattilassa kannen alla hellalla. Kypsennysaika lyhenee noin 40 minuuttia, mutta pataa täytyy sekoittaa useasti. Koristele valmis pata paahdetuilla mantelilastuilla ja hienonnetulla korianterilla. Tarjoile riisin kera.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki