Naudan ulkofileepihvit, sinihomejuustovoita ja kukkakaalipyreetä
2
Henkeä
45 min

Naudan ulkofileepihvit, sinihomejuustovoita ja kukkakaalipyreetä

Raaka-aineet

Ulkofileepihvit:

1 pkt Atria n360g Takuumurea Naturell Naudan Ulkofileepihvi

suolaa

mustapippuria myllystä

oliiviöljyä

Maustevoi:

1 kpl valkosipulinkynsi

50 g huoneenlämpöistä voita

50 g sinihomejuustoa

Friteerattu punasipuli:

1 kpl punasipuli

oliiviöljyä

Kukkakaalipyree:

1 kpl pieni kukkakaali

2 kpl valkosipulinkynttä

0,5 dl parmesaaniraastetta

1 rkl voita

suolaa

mustapippuria myllystä

2 rkl ranskankermaa

Näin se hoituu

Kuori valkosipulinkynsi ja aja voi, sinihomejuusto ja valkosipuli tasaiseksi sauvasekoittimen kutterilla. Pyöritä tangoksi leivinpaperin tai kelmun sisään ja anna kovettua jääkaapissa.

Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi ja friteeraa kullanruskeaksi 180-asteisessa öljyssä rasvakeittimessä tai kattilassa.

Pilko kukkakaali nupuiksi. Höyrytä kukkakaali ja kuoritut valkosipulit kypsiksi, noin 15 minuuttia, höyrykeittimessä. Vaihtoehtoisesti voit paahtaa ne kypsiksi uunissa.

Mausta pihvit suolalla ja pippurilla. Aloita paistamaan pihvejä öljytyssä kuumassa pannussa (mielellään valurauta) niin, että saat pihveihin kunnolla ruskistuneet pinnat. Laske pannun lämpötilaa keskilämmölle ja jatka kypsentämistä haluamaasi kypsyyteen saakka. Mittarilla onnistut varmasti. Mikäli käytössäsi ei ole mittaria, saat pihvin aika lähelle medium-kypsyyttä kun käännät pihvin ensimmäisten lihasnesteiden noustessa pintaan ja otat pois kun ensimmäiset lihasnesteet tulevat näkyviin käännettyyn paistopintaan. Kietaise pihvit löysään foliokääreen vetäytymään muutamaksi minuutiksi ennen tarjoilua.

Nosta kukkakaalit monitoimikoneen kutteriin, lisää parmesaani ja voi ja aja täydellä teholla sileäksi. Nostele sekaan ranskankerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile kukkakaalipyree pihvien kera ja nosta pihvin päälle nokare pehmeää maustevoita.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki