Naudan takuumurea Paisti perinteisesti
6
Henkeä

Naudan takuumurea Paisti perinteisesti

Raaka-aineet

1 Atria n1,0kg Takuumurea Naturell Naudan Sisäpaisti

öljyä

suolaa ja mustapippuria

rosmariinin oksa

Gravy:

2 rkl paistinlientä suurusteeseen + n. 1 dl kastikkeeseen

2 rkl vehnäjauhoja

2 dl lihalientä

mustapippuria

Porkkanalaatikko:

1 pakkaus Atria Bravuuri 550g Paistovalmis Porkkanalaatikko

1/2 dl siirappia

1/2 tl suolaa

1/4 tl muskottipähkinää

Yorkshire pudding:

4 isoa kananmunaa

3 1/2 dl maitoa

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1 dl persiljaa hienonnettuna

1 dl ruohosipulia hienonnettuna

1/2 dl voita tai paistinrasvaa

Paahdetut rosmariiniperunat ruusukaalin ja porkkanan kera:

1 kg pieniä perunoita

200 g ruusukaaleja

200 g pikkuporkkanoita

1 rkl merisuolaa

1 rosmariinin oksa

oliiviöljyä

20 g voisulaa

Näin se hoituu

Ota paisti huoneenlämpöön 2 tuntia ennen valmistusta. Paista paisti kuumalla paistinpannulla öljyssä kauniin ruskeaksi joka puolelta. Mausta suolalla ja pippurilla kauttaaltaan ja nosta paisti uunivuokaan. Aseta paistin paksuimpaan kohtaan mittari. Kypsennä paisti 150-asteessa noin 35 minuuttia, kunnes sisämittari näyttää 60 astetta. Nosta paisti uunista, ripottele päälle rosmariinin lehtiä ja kääri folioon lepäämään n. 20 minuuttia.
Ota paistinliemi talteen kastiketta varten. Asettele kauniisti tarjoilulautaselle ja leikkaa veitsellä ohuita siivuja.
Gravy:
Ota kuumaa paistinlientä 2 rkl kattilaan, laita kattila keskilämmölle ja lisää vehnäjauhoja. Sekoita vispilällä koko ajan hämmentäen, lisää lihaliemi ja loput paistinliemet joukkoon. Sekoita vielä hetki, tarkista maku ja lisää pippuria mielesi mukaan.

Porkkanalaatikko:
Sekoita kaikki keskenään ja kaada voideltuun uunivuokaan.
Ripottele päälle korppujauhoja, kuvio lusikalla pinta oman maun mukaan ja ripottele voinokareita. Paista uunissa 150-asteessa 35 minuuttia. Pinnalle korppujauhoja ja voinokareita.

Yorkshire pudding yrtillä 12 kpl:
Laita uuni 200-asteeseen. Kuumenna voi/paistinrasva kattilassa ja anna sen kuplia hetken. Sekoita kuivat-aineet keskenään. Hienonna persilja ja lisää joukkoon. Vatkaa maito sekä munat keskenään. Lisää kuivat-aineet munamaitoseokseen ja sekoita taikina tasaiseksi. Jaa kuuma rasva muffinivuokien pohjalle ja täytä syvennykset taikinalla. Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Alenna lämpöä 180-asteiseksi ja anna pudding olla uunissa vielä noin 20 minuuttia. Älä aukaise uunia kesken kaiken, ettei pudding lässähdä. Ota muffinivuoka uunista pois, kun pudding on saanut kauniin värin. Irrota kohokkaat vuoasta ja tarjoile lämpimänä.

Paahdetut rosmariiniperunat ruusukaalin ja porkkanan kera:
Kuori perunat. Pese porkkanat ja ruusukaalit kylmän veden alla. Laita isoon kattilaan kylmää vettä, merisuola, perunat, porkkanat ja ruusukaalit. Kiehauta ja anna kiehua noin 15 minuuttia. Kaada vesi pois ja anna höyryn nousta rauhassa pois. Kaada kaikki varovasti uunivuokaan, ripottele päälle oliiviöljyä, voisula sekä rosmariinin lehtiä. Paahda uunissa 200-asteessa puolituntia ja tarjoile.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki