Naudan pihvit ja sipulilisäke
7
Henkeä
25 min

Naudan pihvit ja sipulilisäke

Raaka-aineet

1 pkt Atria n800g Takuumurea Naturell Naudan Ulkofileepala

1 rkl voita

1 rkl rypsiöljyä

1 tl suolaa ja mustapippuria

1 rkl voita

3 kpl keltasipulia

2 dl vahvaa lihalientä

2 dl punaviiniä

1 rkl sokeria

1/4 tl mustapippuria

Näin se hoituu

Ota naudan liha huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista. Leikkaa siitä 7 pihviä. Esikuumenna paksupohjaista paistinpannua noin 5 minuuttia. Laita pannulle öljy. Kun öljy on lämmennyt lisää pannulle pihvit. Ruskista pihvit nopeasti ja lisää pannuun pihvin käännön yhteydessä nokare voita. Voitele ruskistuneella voilla pihviä paiston aikana. Vähennä lieden teho puoleen. Kun pihvin ensin ruskistetulta puolelta nousee lihasneste pintaan, pihvi on puolikypsä eli medium. Jos haluat pihvistä kypsän, jatka paistamista vielä hetki. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna levätä hetki folioon käärittynä.

Säädä pihvien paiston jälkeen levy täydelle teholle. Älä pese pannua vaan lisää sinne voi ja viipaloitu sipuli. Ruskista sipuli, lisää sekaan lihaliemi sekä punaviini ja anna kiehua, kunnes neste on haihtunut. Mausta lopuksi sokerilla ja mustapippurilla.

Tarjoile pihvit sipulilisäkkeen ja perunamuusin kanssa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Olemme päivittäneet verkko- ja mobiilipalveluidemme tietosuojaselosteen vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen ("GDPR") vaatimuksia. Tietosuojaselosteessa kerromme, mitä henkilötietoja keräämme verkko- ja mobiilipalveluidemme käyttäjistä, miten käytämme niitä ja miten huolehdimme niiden suojaamisesta. Lue lisää.

Ok