Naudan paahtopaisti, bataattilaatikko ja puolukkakastiketta
4
Henkeä

Naudan paahtopaisti, bataattilaatikko ja puolukkakastiketta

Raaka-aineet

1 Atria n1,0kg Takuumurea Naturell Naudan Paahtopaisti

suolaa

pippurisekoitusta

oliiviöljyä

timjamia

paistamiseen nokare voita

Bataattilaatikko:

2 pkt Atria Bravuuri 550g Paistovalmis Bataattilaatikko

1/2 dl siirappia

1 tl kanelia

1 dl rouhittua mantelia

muutama nokare voita

Puolukkakastike:

lihan paistoliemi paistinpannulta

1 dl puolukkaa

muutama ruokalusikallinen suurustejauhetta

Näin se hoituu

Ota paahtopaisti huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Kuivaa lihan pinta talouspaperilla. Mausta paisti suolalla ja pippurilla ja hiero pintaan loraus oliiviöljyä ja tuoretta timjamia. Paista lihan pinnat kiinni kuumalla pannulla voissa.

Laita lihalämpömittari keskelle paistia ja laita liha pannuineen uuniin 100 asteeseen (varmista, että paistinpannusi kahva kestää uunin lämpöä tai siirrä liha uunivuokaan). Paista lihaa noin 30 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on noin 60 astetta. Ota liha uunista, ripsauta päälle vielä vähän suolaa ja kääri tiukasti folioon vetäytymään. Anna lihan vetäytyä ihan rauhassa ainakin puoli tuntia, mielellään kauemminkin, jotta liha pysyy mehukkaana. Kun liha on rauhassa vetäytynyt, leikkaa se ohuiksi siivuiksi.

Bataattilaatikko:
Sekoita siirappi ja kaneli bataattilaatikon joukkoon. Laita seos uunivuokaan ja ripottele päälle rouhittua mantelia ja voita pieninä nokareina. Paista laatikkoa uunissa 150 asteessa noin 35 minuuttia.

Puolukkakastike:
Käytä kastikkeen tekoon paistinpannulle jäänyt lihan paistoliemi. Paseeraa puolukka ja lisää paistoliemen joukkoon. Suurusta kastike suurustejauheella ja keittele hetki.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki