Mureat rosvopaistipihvit ja Skånen perunoita
4
Henkeä
60 min

Mureat rosvopaistipihvit ja Skånen perunoita

Raaka-aineet

1 kpl Atria n600g Viljaporsaan Rosvopaisti, kypsä

Rosvopaistin paistamiseen:

1 rkl öljyä

1 rkl voita

Skånen perunat:

1 kg kiinteitä perunoita kuorittuina ja kuutioituina

2 kpl sipulia kuutioituna

3 rkl öljyä

1 kpl timjaminoksaa

5 dl ruokakermaa

1 tl suolaa

0,5 tl valkopippuria

1 dl hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia

Neulapavut ja porkkanat

1 rasia tuoreita neulapapuja

2 kpl porkkanaa kuorittuna ja viipaleiksi, suikaleiksi tai paloiksi leikattuna

2 rkl voita

0,5 tl suolaa

1 rkl sitruunamehua

Lisäksi:

2 kpl etikkapunajuurta

1 rasia Atria 300g Rapea Vinaigrette Kaalisalaatti

Näin se hoituu

Viipaloi rosvopaisti kylmänä 1,5 sentin paksuisiksi pihveiksi. Siirrä pihvit sivuun myöhempää käyttöä varten. Anna niiden jäädä huoneenlämpöön, mutta peitä ne esim. leivinpaperilla tai kelmulla jotteivat ne kuivu.

Kuumenna öljy kattilassa tai syvässä kasarissa ja kuullota perunoita ja sipulia miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Lisää kerma ja timjaminoksa ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes perunat ovat kypsiä. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana, etteivät perunat pala pohjaan. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Poista timjaminoksa. Ripottele lopuksi perunoiden joukkoon persilja tai ruohosipuli.

Leikkaa neulapavuista päät. Sulata voi kattilassa ja hauduta papuja ja porkkanoita kannen alla voissa miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja sitruunanmehulla, pidä perunat lämpiminä.

Leikkaa etikkapunajuuret lohkoiksi.

Kuumenna öljy paistinpannussa ja paista rosvopaistipihveihin kaunis väri ja rapea pinta. Käännä varoen, sillä ylikypsä liha on todella mureaa ja hajoaa herkästi. Pihvin kääntämisen jälkeen lisää voi ja lusikoi kuohuvaa voita pihveille. Siirrä pihvit lautasille ja kokoa annokset.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit