Mureaa kalkkunan juhlafileetä, tummaa kantarellikastiketta ja ohrattoa
4
Henkeä
120 min

Mureaa kalkkunan juhlafileetä, tummaa kantarellikastiketta ja ohrattoa

Raaka-aineet

Kalkkuna:

1 pkt Atria Bravuuri n1kg Murea Kalkkunan Juhlafilee

Tumma kantarelli-kapriskastike:

Näin se hoituu

Kypsennä kalkkunan juhlafilee pakkauksen ohjeen mukaan.

Kastike: Kuumenna voi kattilassa. Kuullota voissa sipulit ja juurekset. Kaada päälle punaviini ja keitä kunnes nesteestä on jäljellä puolet. Lisää lihaliemi ja pippurit, ja keitä taas puoleen. Siivilöi kastike toiseen kattilaan ja suurusta se tarvittaessa maissijauho-vesiseoksella. Sulata ruokalusikallinen voita ja paista sieniä ja kapriksia keskikovalla lämmöllä viitisen minuuttia. Valuta ja lisää kastikkeen joukkoon. Kiillota kastike lopuksi voinokareella, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Ratatouille-ohratto: Levitä kasvikset ja yrtit uunipellille. Sekoita joukkoon öljy, suola ja sokeri. Paahda 230-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia, tai kunnes kasvikset ovat saaneet kauniin paahteisen värin. Yhdistä tomaattimurska ja liemi kattilassa, kiehauta. Pidä liemi kuumana. Kuumenna öljy ja kuullota hienonnettua sipulia ja murskattua valkosipulia keskikovalla lämmöllä kolmisen minuuttia. Lisää joukkoon timjaminoksa ja ohra. Jatka kuullottamista pari minuuttia ja lisää lientä niin, että ohra peittyy. Kypsennä ohrattoa keskikovalla lämmöllä, lisää lientä tarvittaessa pienissä erissä. Kun ohra on omaan suuhun sopivan kypsää ja liemi on lähes imeytynyt, lisää voi ja mascarpone tai smetana. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Lisää paahdetut kasvikset ohrattoon varovasti nostellen. Jaa ohratto lautasille ja ripottele pinnalle parmesaani. Leikkaa kypsä kalkkunan juhlafilee viipaleiksi ja nosta viipaleet lautasille parmesaanin päälle. Viimeistele annos kastikkeella ja ehkäpä yrtinoksalla.

Reseptit ja vinkit

Vinkki