
Minuuttisuikaleilla täytetyt höyrysämpylät
Raaka-aineet
Sämpylät:
2,5 dl kookosmaitoa, maitoa tai vettä (tai kookosmaito-vesiseosta)
25 g hiivaa
1 rkl hunajaa
0,5 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl seesamiöljyä
4-5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 rkl seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä
Täyte:
1 pkt Atria 300g Minuuttisuikale Naudasta
tai
1 pkt Atria 350g Minuuttisuikale Viljaporsaan Fileestä
1 rkl öljyä
1 kpl punainen chili viipaloituna
1-2 kpl valkosipulinkynsi murskattuna
1-2 tl raastettua inkivääriä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl osterikastiketta (tai kalakastiketta)
1 rkl seesaminsiemeniä
1 rkl mangosalsaa
0,5 tl mustapippuria myllystä
0,5 tl suolaa
1 rkl hienonnettua korianteria
1 rkl hienonnettua persiljaa
Lisäksi:
salaatinlehtiä
Näin se hoituu
Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Muotoile taikina pötköksi ja leikkaa se 10 osaan. Leikkaa leivinpaperista hieman pullia suurempia neliöitä ja nosta pullat papereiden päälle, ripottele pintaan seesamin- tai unikonsiemeniä. Siirrä sämpylät lämpimään paikkaan kohoamaan noin puoleksi tunniksi.
Kuumenna bambukorin alle sopivassa kattilassa, kasarissa tai wokkipannussa parin sentin verran vettä kiehuvaksi. Asettele kohonneet sämpylät bambukoriin ja nosta korin kiehuvan kuuman veden päälle. Höyrytä sämpylöitä noin 15 minuuttia. Siirrä sämpylät sivuun. Höyrytellessäsi sämpylöitä ota Minuuttisuikaleet huoneenlämpöön, jotta ne ehtisivät temperoitua ennen kypsennystä noin puolen tunnin ajan.
Kuumenna öljy ja paista Minuuttisuikaleita noin minuutin ajan. Lisää loput ainekset yrttejä lukuun ottamatta ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Lisää yrtit ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita makusi mukaan.
Halkaise sämpylät, ja täytä salaatilla ja lihatäytteellä.
VINKKI: Jos et omista bambukoria, voit höyryttää sämpylät myös höyryuunissa tai metallisen höyrytysritilän päällä.