Mikan rapea leipä mausteisella jauhelihatäytteellä
4
Henkeä
40 min

Mikan rapea leipä mausteisella jauhelihatäytteellä

Raaka-aineet

1 kpl iso sipuli

1-2 kpl chiliä

1 pkt Atria Parempi Nauta Jauheliha 10% 400g

400 g kidneypapuja

200 g paseerattua tomaattia

suolaa

mustapippuria myllystä

2 tl jauhelihamaustetta

1 kpl rapeakuorinen kokonainen leipä

200 g mozzarellajuustoraastetta

Näin se hoituu

Mika osallistui Arjen sankari -kilpailuun ylistystä keränneellä täytetyn leivän reseptillään. Reseptin taustalla on matka kuumaan, mausteisesta keittiöstään tunnettuun Meksikoon. Mika on sittemmin soveltanut reseptiä sen verran, että se on kokattavissa suomalaisista kaupoista löytyvillä raaka-aineilla.

Täytettyä leipää syödään Mikan kotona etenkin viikonloppuisin. Ja mitä kylmempi on vuodenaika, sen tulisempaa on leivän täytteenä toimiva jauhelihakastike. Kuinka paljon chiliä sinä uskallat laittaa versioosi...?

Tee näin:

Hienonna sipuli ja viipaloi chili. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipulit ja chiliviipaleet ja jatka paistamista vielä hetki. Sekoita joukkoon valutetut pavut ja tomaattisose, ja anna kastikkeen kiehahtaa. Mausta suolalla, mustapippurilla ja jauhelihamausteella.

Koverra leipä keskeltä tyhjäksi. Lisää täyte ranskanleivän sisään ja lisää lopuksi mozzarellaraaste täytteen pinnalle. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki