Mestarin possupihviä ja maalaissalaattia
4
Henkeä
40 min

Mestarin possupihviä ja maalaissalaattia

Raaka-aineet

1 pkt Atria 600g Naturell Mestarin Possupihvi

2 rkl öljyä

California Rub: (halutessasi voit käyttää valmista dry rubia)

20 g Pelican Arabica Medium Roast Kahvia

46 g suolaa

39 g valkosipulirouhetta

7 g mustapippuria myllystä

33 g ruokosokeria

1 g cayennepippuria

0,7 g jauhettua neilikkaa

1 g kanelia

Salaatinkastike:

1 dl öljyä

2 rkl sitruunanmehua

2 rkl Dijon-siemensinappia

1 rkl hienonnettua vehnänorasta

0,5 tl suolaa

0,5 tl sokeria

0,25 tl mustapippuria myllystä

Maalaissalaatti:

500 g keitettyjä uusia perunoita

1 pkt babypinaattia, pikkusalaatteja tai salaatinlehtiä

8 kpl isoa varrellista kaprista

4 kpl keitettyä kananmunaa

0,5 kpl kurkku kuutioituna

Näin se hoituu

Ota lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.

Sekoita rubin ainekset keskenään. Sivele pihvien pinnat öljyllä ja hiero sitten rub lihan pintaan. Grillaa tai paista pihvit kypsiksi.

Sekoita salaatikkastikkeen ainekset keskenään. Lohko tai puolita perunat niiden koosta riippuen ja laita ne kulhoon. Pese ja kuivaa pinaatti tai salaatti ja lisää se kulhoon perunoiden kanssa. Nostele kastike varovasti salaattipohjan joukkoon.

Paista kaprikset nopeasti pannulla kuumassa öljyssä.

Siirrä pohjasalaatti tarjoiluastioihin ja asettele sen pinnalle kananmunanlohkot, kurkkukuutiot, punasipuliviipaleet ja kaprikset. Viipaloi pihvit ja aseta viipaleet salaatin päälle.


Huom: Rubin ohjeet ovat grammoina, koska tällä tavoin niiden suhde toisiinsa on tarkempi, ja lopputulos parempi.

Vinkki: Rubia on järkevää tehdä kerralla enemmän. Ohjeesta tuleekin enemmän rubia kuin mille reseptissä on tarve. Voit käyttää rubia maustamaan esimerkiksi muita pihvejä tai erilaisia pataruokia.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki