Meksikolainen vegeburger
2
Henkeä
60 min

Meksikolainen vegeburger

Raaka-aineet

Marinoitu punasipuli:

1 kpl punasipuli

0,5 dl sokeria

0,5 dl punaviinietikkaa

ripaus suolaa

Jalapenomajoneesi:

2 dl majoneesia (esim. Hellmans)

0,5 dl jalapenoja

Pico de gallo:

2 kpl kiinteää kypsää tomaattia

1 kpl punasipuli

2 kpl valkosipulinkynttä

0,5 ruukku tuoretta korianteria

0,5 kpl limen mehu

0,5 dl oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria myllystä

Maissiröstit:

1 pkt Atria 240g Maissirösti

2 dl (vehnäjauhoja)

2 kpl (kananmunaa)

2 dl (pankojauhoja)

Lisäksi:

2 kpl briossisämpylää

nachoja

jääsalaattia

ketsuppia

Näin se hoituu

Briossisämpylän väliin kootaan rapeakuorinen maissirösti, pico de gallo -salsaa, jalapenomajoneeesia, marinoitua punasipulia ja rapeita nachoja.

Aloita valmistamalla marinoitu punasipuli. Leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi. Laita etikka, sokeri ja suola kattilaan. Kiehauta niin että sokeri sulaa. Kaada kuumaliemi sipulien päälle. Anna jäähtyä ja marinoitua vähintään 1 tunti. Sipulit säilyvät liemessä useamman päivän jääkaapissa.

Hienonna jalapenot ja sekoita majoneesiin. Voit myös surauttaa ainekset sekaisin sauvasekoittimella, jolloin koostumus on tasaisempi.

Leikkaa tomaatti ja sipuli noin puolen sentin kuutioiksi. Hienonna valkosipuli ja korianteri. Sekoita kasvisten joukkoon limen mehu, oliiviöljy, suola ja pippurilla.

Pyörittele röstit varoen vehnäjauhoissa, sitten rikotussa kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa. Friteeraa rapeiksi 180-asteisessa öljyssä (noin 3-4 minuuttia). Voit paistaa paneroidut röstit rapeiksi myös pannulla, runsaassa öljyssä. Röstit ovat mureita joten käsittele niitä varoen.

Paahda sämpylät. Levitä sämpylän pohjalle ruokalusikallisen verran ketsuppia, ja kanteen jalapenomajoneesia. Aseta ketsupin päälle salaatinlehti ja salaatin päälle pari ruokalusikallista pico de gallo -salsaa. Lisää sitten friteerattu maissirösti. Lisää kanteen majoneesin päälle marinoitua punasipulia ja nachot. Käännä kansi maissiröstin päälle ja tarjoile.

Vinkki! Voit myös oikaista ja jättää maissiröstien paneroinnin väliin. Paista silloin röstit pannulla öljytilkassa, niin että ne lämpenevät ja saavat hieman paistopintaa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki