Mehukas täytetty joulubroileri
4
Henkeä
120 min

Mehukas täytetty joulubroileri

Raaka-aineet

1 kpl Atria Perhetilan Joulukana n1,7kg

Täyte:

1 kpl makea sipuli

2 kpl kuivaa ruisleipäpalaa

1 rkl tuoretta timjamia

1 dl kuivattuja mustikoita

1 dl kuivattuja karpaloita

suolaa

mustapippuria myllystä

Lisäksi:

voisulaa

yrttejä ja marjoja koristeluun

Näin se hoituu

Yhteistyössä Atria ja Peggyn pieni punainen keittiö -blogi.

Nosta broileri huoneenlämpöön temperoitumaan pakkauksen ja valmista täyte. Kuori ja paloittele sipuli. Leikkaa ruisleivästä pieniä paloja. Hienonna timjami. Kuullota sipuli voissa pannulla ja sekoita sitten kaikki täytteen raaka-aineet keskenään.

Irrota broilerin nahka koipien ympäriltä ja lusikoi täyte broilerin sisään. Asettele broilerin koivet ristiin ja nosta nahka takaisin paikoilleen. Laita broileri uunivuokaan ja sivele voisulaa päälle. Kypsennä broileri uunin keskitasolla 175 asteessa kunnes broilerin sisälämpötila on 78 astetta, eli reilun puolentoistatunnin ajan.

Nosta broilerin uunista ja peitä foliolla. Laita vielä kostea keittiöpyyhe folion päälle. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia. Nosta pyyhe ja folio pois.

Laita joulubroileri tarjoiluastiaan. Koristele tuoreilla yrteillä ja mustikoilla tai karpaloilla.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki