Maultaschen
4
Henkeä
60 min

Maultaschen

Raaka-aineet

Taikina:

500 g vehnäjauhoja

4 kpl kananmunaa

1 tl suolaa

Täyte:

150 g pinaattia pestynä

1 puntti persiljaa

1 keltasipulia

2 rkl voita

2 siivua paahtoleipää raastettuna

150 g porsaan jauhelihaa

1 pkt Atria 140g Suomalainen Pekoni

1 kpl kananmuna

1-2 tl suolaa

1 tl mustapippuria

Näin se hoituu

Sekoita taikinan aineet yhteen ja vaivaa noin 3 minuuttia. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin 30 minuuttia.

Valmista täyte. Kiehauta pinaatti ja persilja kiehuvassa vedessä noin 1 minuutti. Jäähdytä ja valuta siivilässä. Kun pinaatti ja persilja ovat jäähtyneet, hienonna ne veitsellä tai kutterissa hienoksi. Kuullota sipulia voissa noin 5 minuuttia. Sekoita kaikki loput aineet keskenään ja lisää joukkoon jäähtynyt sipuli ja pinaatti sekä persilja.

Kauli taikina noin 2-3 mm paksuksi levyksi. Levitä täytettä noin 5 mm paksu kerros taikinan toiselle puolelle. Taita taikinan toinen puoli täytteen päälle. Ripottele päälle hieman jauhoa ja jaa taikina pieniksi neliöiksi pyörittämällä lautasta taikinan päällä. Voit myös leikata taikinan neliöiksi taikinapyörällä. Tarkista vielä, että taikinataskujen sivut ovat kiinni. Keitä taikinataskuja suolatussa vedessä noin 5 minuuttia. Tarjoile maultaschen maukkaan lihaliemen kera

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit