Mallassämpyläburger
4
Henkeä
150 min

Mallassämpyläburger

Raaka-aineet

Mallassämpylät:

0,75 dl kaljamaltaita

1,5 dl vettä tai mallasmäskiä

25 g tuorehiivaa (tai 11 g kuivahiivaa)

2,5 dl vettä tai maitoa

1,5 tl suolaa

1 rkl hunajaa

6 dl sämpylä- tai vehnäjauhoja

Karamellisoitu sipuli:

4 kpl kelta- tai punasipulia viipaloituna

voita

suolaa

Dijon-majoneesi:

0,5 dl majoneesia

1-2 rkl Dijon-kokojyväsinappia

suolaa

sokeria

Pihvit:

1 pkt Atria 600g Burger Naudanliha

suolaa

mustapippuria myllystä

Lisäksi:

salaatinlehtiä

tomaattia viipaloituna

Näin se hoituu

Talvella grillatessa on mukava tehdä jotain vähän normaalia tuhdimpaa purtavaa, jolla kylmä kaikkoaa. Mallassämpylään kasattu purilainen tymäkällä dijon-majoneesilla ja karamellisoidulla sipulilla taittaa isommankin nälän ja sulattaa kohmeiset sormet. Tuhti burgeri vaatii väliinsä toki myös hieman raikkautta, joten komeus kannattaa kruunata tomaatilla ja salaatilla.

Aloita leipomalla mallassämpylät. Kaada kiehuva vesi kaljamaltaiden päälle ja anna turvota ja jäähtyä noin tunti. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai maitoon ja lisää suola sekä hunaja. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita hiiva jauhoihin. Sekoita joukkoon noin puolet jauhoista ja mallas. Lisää loput jauhot ja alusta kimmoisaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä. Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Anna kohota vielä puoli tuntia ennen paistamista. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Viipaloi sipuli ja paista miedolla lämmöllä reilut 20 minuuttia, tai kunnes sipuli on karamellisoitunut. Mausta ripauksella suolaa.

Sekoita majoneesiin sinappi ja mausta suolalla ja sokerilla.

Muotoile burgerlihasta neljä pihviä ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Paista pihvit grillissä tai pannulla.

Kokoa burger mallassämpylän väliin.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki