Mallaskuorrutettu punaviinipaisti
4
Henkeä
120 min

Mallaskuorrutettu punaviinipaisti

Raaka-aineet

1 kpl Atria n850g Nauta Punaviinipaisti

Mallaskuorrutus:

1 dl kaljamaltaita

3 rkl tummaa siirappia

2 dl vettä

2 viipale leipää

4 kpl oksaa timjamia

2 kpl oksaa rosmariinia

1 tl suolaa

2 rkl öljyä

Palsternakkapyree

500 g palsternakkaa

2 dl maitoa

2 dl kermaa

suolaa

Timjamisipsit:

2 kpl puikulaperunaa

3-4 kpl oksaa timjamia

suolaa

öljyä

Portviinikastike:

1 kpl salottisipuli

1 kpl valkosipulinkynsi

2 rkl voita

2 dl portviiniä

7 dl lihalientä

suolaa

mustapippuria

1 tl sokeria

Lisäksi:

10 kpl pikkusipulia tai salottisipulia

10 kpl pientä (mielellään naatillista) porkkanaa

2 rkl voita

yrttejä koristeluun

Näin se hoituu

Hivenen työläämpi punaviinipaistista valmistettu ateriakokonaisuus puolustaa paikkaansa vaikkapa pyhäinpäivän illallispöydässä. Maukkaalla mallaskuorrutteella päällystetty punaviinipaisti saa seuraa palsternakkapyreestä, timjamisipseistä, porkkanoista, sipuleista ja portviinikastikkeesta. Tyylikäs kokonaisuus on vaivan arvoinen.


Sekoita kaljamaltaat, siirappi ja vesi kattilassa ja keitä kunnes maltaat ovat imeneet veden ja pehmenneet noin 15 minuuttia. Aja leipäsiivut ja hienonnetut yrtit sekä suola ja öljy massaksi yleiskoneen kutterissa ja sekoita valmiiden maltaiden sekaan. Ruskista punaviinipaisti pannussa jokaiselta sivulta ja siirrä se uunivuokaan. Levitä mallaskuorrute paistin päälle ja tökkää paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Paista paistia 150-asteisessa uunissa 58 asteen sisälämpötilaan noin 40-45 minuutin ajan.

Kuori ja pilko palsternakat ja keitä maidon ja kerman kanssa ensin kannen alla kypsäksi 15 minuuttia ja sitten ilman kantta kunnes nesteen määrä on vähentynyt puoleen. Soseuta pyreeksi.

Leikkaa puikulaperunat ohuiksi lastuiksi esimerkiksi mandoliinilla, nosta leivinpaperille pellille ja asettele jokaisen perunasiivun päälle pieni oksa timjamia. Mausta suolalla ja lorota päälle öljyä. Aseta päälle toinen leivinpaperi sekä painoksi toinen uunipelti ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia kunnes perunat ovat rapeita lastuja.

Valmista portviinikastike. Hienonna sipulit ja kuullota voissa. Lisää portviini ja keitä kasaan kolmisen minuuttia. Lisää lihaliemi ja keitä niin kauan, että kastike saostuu. Mausta lopuksi suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Voit käyttää vaihtoehtoisesti myös portviiniä ja demi glace -kastikepohjaa (2 dl demi glacea ja ½ dl portviiniä). Sekoita silloin portviini ja demi glace, keitä kasaan 10 minuuttia ja viimeistele voilla (1 rkl).

Kuori ja puolita salottisipulit. Pese tai tarvittaessa kuori porkkanat. Ruskista puolitetut sipulit ja porkkanat kuumassa pannussa voissa.

Leikkaa terävällä veitsellä siivuja punaviinipaistista ja tarjoile paistettujen kasvisten, palsternakkapyreen, perunalastujen ja portviinikastikkeen kanssa. Koristele punaviinipaisti yrteillä tai timjamin ja rosmariinin lehdillä.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki