Maksapihvit venäläiseen tapaan
4
Henkeä
60 min

Maksapihvit venäläiseen tapaan

Raaka-aineet

RISOTTO

1,5 dl kokonaisia ohrasuurimoita

4 dl vettä

1 tl suolaa

1/2 kpl keltasipulia

1 rkl voita

1 dl ruokakermaa

50 g parmesan -juustoraastetta

1/2 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

KASVISLISÄKE

1/2 kpl suolakurkkua

1 kpl paprikaa

1/2 kpl keltasipulia

2 kpl valkosipulin kynsiä

1 rkl rypsiöljyä

100 g smetanaa

1/2 tl suolaa

1/2 tl paprikajauhetta

1/2 dl persiljaa

MAKSAPIHVIT

1 pkt Atria n400g Naudan Maksaviipale

1 tl suolaa

1/4 tl valkopippuria

1 dl vehnäjauhoja

30 g voita

Näin se hoituu

Valmista ensin risotto. Keitä ohrasuurimot suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Valuta suurimot, mutta älä huuhtele vedellä. Kuori ja kuutioi sipuli ja kuullota voissa. Lisää ohrasuurimot ja kerma. Keitä, kunnes seos sakenee ja lisää lopuksi parmesanjuusto ja mausteet.

Suikaloi suolakurkku, paprika ja sipulit. Kuullota sipuli- ja paprikasuikaleet öljyssä, lisää smetana ja suolakurkkusuikaleet. Mausta suolalla ja paprikajauheella. Hauduta noin 10 minuuttia ja lisää leikattu persilja.

Mausta maksaviipaleet ja pyörittele ne jauhoissa. Paista voissa keskilämmöllä. Voit jättää maksan hieman punertavaksi sisältä.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit