Makkaralankkupizza
4
Henkeä
120 min

Makkaralankkupizza

Raaka-aineet

Pizzapohja:

2,5 dl vettä

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

25 g tuorehiivaa

3 rkl oliiviöljyä

7-8 dl durumjauhoa

Marinoitu punasipuli:

1 kpl punasipuli

1/4 dl valkoviinietikkaa

1/2 dl oliiviöljyä

1 rkl sokeria

suolaa ja mustapippuria

Täytteet:

1 kpl keltasipuli

400 g tomaattimurskaa

70 g tomaattipyrettä

1 pkt Atria 500g Punainen Lenkki

1 pkt miniluumutomaatteja

1 ruukku basilikaa

150 g mozzarellaraastetta

50 g parmesaanijuustoa

1 1/2 tl suolaa

1 rkl sokeria

mustapippuria

oliiviöljyä

Näin se hoituu

Pizzapohja:
Yhdistä kaikki raaka-aineet keskenään. Vaivaa taikinaa yleiskoneella, hiljaisella teholla 10 min tai käsin kaksinkertainen aika. Anna taikinan kohota huoneen lämmössä 1 tunti
Marinoitu punasipuli:
Yhdistä keskenään valkoviinietikka, oliiviöljy, sokeri, suola, mustapippuri ja sekoita tasaiseksi. Kuori ja viipaloi punasipuli ja lisää kastikkeen joukkoon.
Pizzan täyttäminen:
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit oliiviöljyssä pehmeiksi ja lisää tomaattipyre. Jatka kuullotusta vielä hetki ja lisää tomaattimurska. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla. Anna kastikkeen hautua pienellä lämmöllä 30min. Viipaloi makkarat, halkaise miniluumutomaatit ja tee parmesaanista lastuja. Laita pizzakivi uuniin ja aseta lämmöksi 250 astetta. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja kauli ohueksi. Nosta taikina pizzakiven kokoiselle leivinpaperille. Levitä pohjalle ensin tomaattikastike, mozzarellaraaste, luumutomaatit ja makkaranviipaleet. Laita pizza uuniin ja paista kunnes pohja on saanut väriä noin 8-10min. Koristele pizza ennen tarjoilua parmesaanilastuilla, basilikalla, marinoidulla punasipulilla ja oliiviöljyllä.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki