Makeat sipulit
6
Henkeä
40 min

Makeat sipulit

Raaka-aineet

300 g keltasipulia

50 g voita

1 dl hunajaa

1 dl omenatäysmehua

1/2 dl valkoviinietikkaa

1/2 tl suolaa

1/2 tl mustapippurirouhetta

1 dl ranskankermaa 15 %

Näin se hoituu

Kuori, huuhdo ja leikkaa sipulit lohkoiksi. Sulata voi laakealla pannulla, lisää siihen sipulit ja kuullota. Lisää hunaja ja mehu, kuumenna kiehuvaksi. Lisää viinietikka, suola ja pippuri. Keitä ilman kantta hiljalleen noin 30 minuuttia tai kunnes sipulit ovat kypsiä. Lisää lopuksi ranskankerma ja kuumenna vielä kiehuvaksi. Tarjoa lämpimänä esimerkiksi liharuokien lisäkkeenä.

Voit käyttää myös pieniä Ø n. 4 cm:n sipuleita. Jätä ne kokonaisiksi.

Reseptit ja vinkit