Maissikuorrutettu picanha ja parmesaaniperunapinot
6
Henkeä
60 min

Maissikuorrutettu picanha ja parmesaaniperunapinot

Raaka-aineet

Picanha

1 pkt Atria n700g Nauta Picanha

2 tl hienoa merisuolaa

1 tl rouhittua mustapippuria

0,5 dl appelsiinimarmeladia

1 dl maissikorppujauhoja

0,5 tl suolaa

0,25 tl mustapippuria

1 dl korianterin lehtiä

1 dl minttua

Parmesaaniperunakakut

10 kpl perunaa

25 g voita

60 g parmesaania

1 tl valkosipulijauhetta

0,5 tl suolaa

0,5 tl rouhittua mustapippuria

Pinaattipesto

500 g tuoretta pinaattia

2 dl pinjansiemeniä

0,5 kpl sitruuna

0,5 tl suolaa

jääpaloja

Näin se hoituu

Suolaa ja pippuroi picanha kauttaaltaan. Laita picanha pussiin anna maustua yön yli jääkaapissa.
Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen kypsennystä. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja ruskista lihan pinta molemmin puolin pannulla muutama minuutti. Aseta liha uunivuokaan ja laita sisälämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Peitä vuoka foliolla ja paista 80-asteisessa uunissa kunnes lihan sisälämpötila on 55 astetta (aikaa tähän menee noin 4-5 tuntia).
Kun picanha on saavuttanut toivotun kypsyyden, ota se pois uunista ja kietaise folioon. Anna vetäytyä folioon kiedottuna ainakin 10 minuuttia.
Laita picanhan kuorrutteen maissikorppujauhot, suola, mustapippuri, korianteri ja minttu blenderiin ja surauta hienoksi jauhoksi.
Pyyhi hieman jäähtyneen picanhan rasvapinnasta enin kosteus talouspaperilla ja sivele appelsiinimarmeladi lihan pinnalle. Lisää päälle liha yrtti-maissikuorrute ja paahda picanhaa sitten 250-asteisessa uunissa vielä noin 5 minuuttia, kunnes kuorrute on kauniin paahteinen. Leikkaa lihasta poikkisyin ohuita viipaleita tarjolle.
Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi. Pese ja leikkaa perunat mandolinilla tai vastaavalla 2 millimetrin viipaleiksi. Sulata voi. Laita perunaviipaleet kulhoon ja lisää voisula, suurin osa parmesanraasteesta, ja mausteet. Sekoita huolellisesti kaikki ainekset kulhossa sekaisin. Varo etteivät perunat mene rikki.
Voitele muffinsivuoka laktoosittomalla voilla. Tee perunaviipaleista nippuja muffinsivuokaan, niin että ne tulevat 1,5 cm vuoan reunojen yläpuolelle. Ripottele loppu parmesaaniraaste perunapinojen päälle. Paista perunapinoja 180-asteiden uunin keskitasolla, kunnes ne ovat läpikypsiä ja päältä paahtuneita (aikaa tähän menee noin 50 minuuttia).
Ryöppää pinaatit nopeasti asettamalla ne kiehuvaan veteen n. ½ minuutin ajan kiehuvassa vedessä. Nostele pinaatit heti kattilasta jääveteen jäähtymään. Raasta ½ sitruunan kuori ja purista mehu. Laita pinaatit, pinjansiemenet, sitruunan kuori ja mehu, suola tehosekoittimeen ja surata pestoksi. Tarvittaessa voit ohentaa keitinliemellä hieman. Voit myös vaihtoehtoisesti valmistaa peston sauvasekoittimella.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki