Maalaispata kanan koivista ja juureksista
6
Henkeä
80 min

Maalaispata kanan koivista ja juureksista

Raaka-aineet

800 g Atria Perhetilan 800g Naturel Kanan Koipi

1 kpl iso sipuli

4 kpl valkosipulinkynttä

500 g perunoita

3 kpl isoa porkkanaa (noin 400 g)

2-3 kpl naurista (noin 400 g)

öljyä

1 tl kuivattua rosmariinia

1 tl kuivattua timjamia

2 dl valkoviiniä

4 dl kanalientä

3 rkl dijon-sinappia

2 tl hunajaa

2 rkl vehnäjauhoja

2 dl kermaa

suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun:

keitettyjä pakastepapuja

Näin se hoituu

Kotimaiset juurekset ovat olennainen osa sesonkiruokailua myös talvella. Varastoinnista huolimatta niiden ympäristövaikutukset ovat maltilliset ja ravintoaineet säilyvät niissä hyvin. Talvijuureksissa kannattaa huomioida niiden syvempi maku verrattuna varhaisvihanneksiin. Talvijuurekset toimivat erinomaisesti lämpimissä ruoissa, kuten padoissa, keitoissa ja kastikkeissa. Kotimaiset juurekset kestävät hyvin kypsennystä ja tuovat syvyyttä ja rutkasti makua ruokiin. Lisäksi juurekset ovat edullisia ja niiden saatavuus sekä säilyvyys on erinomainen.

Tämä resepti on tehty yhteistyössä Satokausikalenterin kanssa.

Atria Perhetilan maustamattomat kanankoivet sopivat mainiosti myös pataruokiin. Maalaispadassa ne saavat kaverikseen runsaan määrän kotimaisia juureksia: porkkanoita, nauriita ja perunoita. Pata sopii tarjottavaksi juhlavammissakin tilanteissa, mutta se maistuu myös helppona arkiruokana. Aktiivista valmistusaikaa on vain reilu vartti, ja sitten pata saakin muhia itsekseen kannen alla kypsäksi. Höyryävä, tuoksuva pata on talviruokaa parhaimmillaan!

Halutessasi voit jättää valkoviinin pois, korvaa se ruokalusikallisella valkoviinietikkaa ja lisää hieman kanaliemen määrää. Pataan voi laittaa myös muita juureksia, kuten selleriä, juuripersiljaa tai palsternakkaa. Lisukkeeksi sopii mainiosti keitetyt vihreät pakastepavut ja vaikkapa salaatti.

Paista kanan koipiin kaunis pinta paistinpannulla öljyssä ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla.

Kuori sipuli ja leikkaa se lohkoiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori perunat, porkkanat ja nauriit ja leikkaa ne isohkoiksi suupaloiksi.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja kuivat yrtit ja jatka kuullottamista hetki. Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää kattilaan kanaliemi, ruskistetut kanan koivet sekä paloitellut juurekset. Sekoita joukkoon dijon-sinappi, hunaja ja vehnäjauhot.

Kuumenna pata kiehuvaksi ja anna muhia kannen alla miedolla lämmöllä noin 30-45 minuuttia, kunnes juurekset ovat napakan kypsiä ja kanan koivet kunnolla kypsiä. Kaada sekaan kerma ja kuumenna, mutta älä enää keitä. Mausta pata suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile maalaispata esimerkiksi keitettyjen vihreiden papujen kanssa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki