Linnapaisti naudan paahtopaistista
4
Henkeä
150 min

Linnapaisti naudan paahtopaistista

Raaka-aineet

1 kpl Atria n1,0kg Takuumurea Naturell Naudan Paahtopaisti

2 rkl voita tai öljyä

1,5 tl suolaa

1 tl mustapippuria myllystä

Keitinliemi

vettä

2 kpl sipulia

3 kpl porkkanaa

2 kpl varsisellerin vartta

5 kpl kokonaista valko- tai mustapippuria

1 kpl laakerinlehti

1 kpl tähtianis

6 kpl anjovisfileetä

1 rkl punaviinietikkaa

1 rkl siirappia

Kastike

6 dl keitinlientä

1,5 dl kuohukermaa

2 rkl pehmitettyä voita

2 rkl vehnäjauhoja

anjovislientä maustamiseen tarvittaessa

Näin se hoituu

Ota naudanpaisti huoneenlämpöön lämpenemään vähintään tunti ennen kypsennystä. Kuori ja lohko kasvikset. Kuumenna voi tai öljy laakeassa kattilassa tai padassa. Mausta paisti suolalla ja pippurilla. Laita paisti pataan tai kattilaan ja ruskista joka puolelta kauniin väriseksi. Kaada pataan vettä, niin että vesi juuri ja juuri yltää paistin yläreunaan. Keitä miedolla lämmöllä ja kuori pois verivaahto niin kauan kuin sitä nousee veden pintaan. Lisää muut ainekset ja aseta kansi päälle. Keitä miedolla lämmöllä liedellä, tai kypsennä noin 120-asteisessa uunissa parisen tuntia, kunnes paistin sisälämpötila on 65-70 astetta.

Nosta paisti padasta ja kääri leivinpaperiin ja folioon vetäytymään. Siivilöi liemi ja lisää siihen kerma, keitä liemi-kermaseos noin puoleen. Sekoita voi ja vehnäjauhot ja vispaa se liemi-kermaseoksen joukkoon, anna kastikkeen suurustua. Tarkista maku ja lisää suolaisuutta tarvittaessa anjovisliemellä. Leikkaa paisti viipaleiksi ja tarjoile kastikkeen kera. Lisäkkeeksi sopivat esimerkiksi paahdetut juurekset ja perunamuusi.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki