Lindströmin mureke
4
Henkeä

Lindströmin mureke

Raaka-aineet

1 kpl iso sipuli hienonnettuna

1 pkt Atria Perhetilan 400g Nauta Jauheliha 15%

2 kpl isoa punajuurta (yht. noin 300 g), keitettynä, kuorittuna ja raastettuna

1,5 rkl tuoretta rosmariinia (tai 0,75 rkl kuivattua)

1,5 rkl hienonnettua suolakurkkua tai kapriksia

1 kpl kananmuna

1 tl mustapippuria myllystä

0,5 tl suolaa

Lisäksi:

paistamiseen öljyä

tarkoiluun esim. perunamuusia ja suolakurkkuja

Näin se hoituu

Kuullota sipulisilppua pannulla öljyssä, kunnes se on pehmeää ja läpikuultavaa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja yhdistä muihin aineisiin. Vaivaa tasaiseksi massaksi ja muotoile murekkeeksi joko uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista 200 asteessa 35 minuuttia. Anna levätä peitettynä kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua.

Tarjoa esimerkiksi perunamuusin kera.

Resepti on kehitetty Atrialle Andalusian auringossa -blogissa.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit

Vinkki