Lihamureke
5
Henkeä
70 min

Lihamureke

Raaka-aineet

1 pkt Atria 400g Nauta-sika Jauheliha 20%

1 dl korppujauhoja

1 prk kermaviiliä

1 kpl kananmunia

1 kpl keltasipulia

1 tl rypsiöljyä

1 rkl maukeuttamatonta sinappia

1/2 tl mustapippurijauhetta

1 tl suolaa

Näin se hoituu

Hienonna sipuli ja kuullota se kevyesti öljyssä. Sekoita keskenään kermaviili, mausteet ja 1 dl korppujauhoja. Anna turvota hetki. Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin. Muotoile seoksesta murekelimppu. Laita se sen jälkeen uunivuokaan. Sivele pintaan sinappia ja ripottele pinnalle loput korppujauhot. Kuumenna uuni 150 asteiseksi ja paista mureketta noin tunnin verran.

Kaada halutessasi vuoan pohjalle vettä tai kermaa, jolla voit paiston aikana sivellä mureketta. Paistamisen jälkeen anna murekkeen levätä hetki ennen leikkaamista, siten se pysyy mehukkaana.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut

Reseptit ja vinkit